Skoro jasno
17°
Bratislava
Natália
6.10.2024
Džentlmen Sagan sa ospravedlnil a vyhral. Ruky mal hore v cieli i na pódiu
Zdielať na

Džentlmen Sagan sa ospravedlnil a vyhral. Ruky mal hore v cieli i na pódiu

LEUVEN / Slovenský cyklista Peter Sagan odovzdal v stredu hosteske Maji Leyeovej veľkú kyticu kvetov a verejne sa jej ospravedlnil za gesto na stupňoch pre najlepších po pretekoch Okolo Flámska. Nastúpil na štart klasiky Brabantský šíp a v cieli sa tešil zo suverénneho víťazstva! Opäť dostal od hostesiek pusu a ruky mal hore!

Sagan? Skutočný džentlmen!

Stalo sa tak pri prezentácii jazdcov na štarte stredajších pretekov De Brabantse Pijl - La Fléche Brabanconne v Belgicku. Maja Leyová, ktorá je hosteskou na viacerých belgických cyklistických klasikách, ospravedlnenie i podanie rúk prijala. Viaceré belgické médiá okamžite priniesli informácie, že Sagan sa správal ako skutočný džentlmen.

Momentálne svetová dvojka po pretekoch Okolo Flámska spontánne uštipla hostesku do pozadia. Šibalské gesto u niekoho vyvolalo úsmev, u ďalších spôsobilo rozhorčenie a obvinenia zo sexizmu a obťažovania.

Ospravedlnenie a 200 km

Celý svet obletela snímka, na ktorej 23-ročný Slovák s úškrnom na tvári smerom do objektívov kamier a fotoaparátov ľavou rukou chytil zadok blondíny, jednej z dvoch hostesiek práve gratulujúcej tradičným bozkom víťaznému Švajčiarovi Fabianovi Cancellarovi. Jazdec tímu Cannondale sa následne niekoľkokrát ospravedlnil na Twitteri či prostredníctvom videoodkazu na Youtube.

Sagan sa po ospravedlnení postavil na štart De Brabantse Pijl - La Fléche Brabanconne, ktoré sú zaradené do kategórie HC kalendára UCI. Na pretekoch sa nebojuje o body do svetového rebríčka UCI. Pelotón v stredu čakala porcia 200 km medzi Leuvenom a Overijse.

Sagan sebavedomo vyhral! Ruky mal hore v cieli i na pódiu

Brabantský šíp v okolí Bruselu Peter Sagan po prvýkrát vyhral. Dvadsaťtriročný Slovák zaútočil necelý kilometer pred cieľom v záverečnom stúpaní a v špurte nedal šancu domácemu Philippovi Gilbertovi.

Sagan sa presadil napriek technickým problémom, ktoré ho postihli 37 kilometrov pred koncom, kedy musel meniť bicykel. Napriek tomu sa rýchlo vrátil na čelo pelotónu. Približne desať kilometrov pred cieľom sa od hlavného pola odpojilo jedenásť jazdcov, medzi ktorými figuroval aj Peter Sagan, a tí si to v závere rozdali o prvenstvo. Maja mala možnosť Petra na pódiu pobozkať. On mal pritom ruky hore...
     

Gesto ako cez kopirák

Po  víkendových pretekoch Redlands Bicycle Classic  v Kalifornii pobavila cyklistických fanúšikov Loren Rowneyová.

24-ročná  austrálska cyklistka totiž parodovala Sagana, tým že okopírovala jeho „slávny“ hmat. Mladík, ktorý jej odovzdával kvety za tretie miesto sa iba pousmial. Rovnako ako drvivá väčšina tolerantnejších divákov.

Kto vie, čo na to teraz povedia tí prudérni Američania, ktorí na Saganovi nenechali suchú nitku.  Obvinenie zo sexizmu zatiaľ na adresu mladej cyklistickej "srandistky" neprichádzajú.  Alebo žeby boli v USA voči obťažovaniu mužov o čosi tolerantnejší?!?  VIAC TU.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

tasr

Peter Sagan

Peter Sagan

facebook - Sagan ako Forrest Gump

facebook

Súvisiace články