Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ľudská tragédia špičkového športovca: Adam Cibuľa pozná svoj trest
Zdielať na

Ľudská tragédia špičkového športovca: Adam Cibuľa pozná svoj trest

BANSKÁ BYSTRICA / Päťnásobný majster Európy v kulturistike Adam Cibuľa kradol elektrinu. Krajský súd v Banskej Bystrici mu za to vymeral trest. Bývalý kulturista, ktorý žije v Hnúšti, na pojednávanie neprišiel. Rozsudok je právoplatný.

Adam Cibuľa takmer rok na čierno odoberal elektrinu. Byt v Hnúšti, kde päťnásobný majster Európy v kulturistike s rodinou býval, napojil na elektrinu z vedľajšej budovy. Rodina mala takto zapojenú chladničku a televízor. Krátko po policajnom obvinení vinu popieral. "Ja neviem, mňa neriešili. Ako môžem byť obvinený, keď som nebol doma," povedal vo februrári 2016 Cibuľa.

Neskôr ale všetko priznal. Okresný súd v Rimavskej Sobote mu vymeral štvormesačný nepodmienečný trest. Hrozilo mu, že poputuje za mreže. Tento rozsudok ale už neplatí. Senát Krajského súdu v Banskej Bystrici Cibuľovi trest zmenil. "Vymeral mu sto hodín verejnoprospešných prác," uviedla hovorkyňa súdu Adirana Vašková.

Adam CIbuľa sa k rozsudku vyjadriť nechcel.

Prvé majstrovstvá vyhral ešte v roku 1993, na to aby sa dostal do súťažnej formy mu pritom stačilo zopár mesiacov trénovania. Pred rokmi za ním dokonca do Klenovca vycestovali aj predstavitelia vlády, na stretnutie však Adam Cibuľa akosi zabudol prísť a hľadala ho celá dedina.


Súvisiace články