Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Peter Sagan skončil v šiestej etape na Tirreno-Adriatico druhý
Zdielať na

Peter Sagan skončil v šiestej etape na Tirreno-Adriatico druhý

BRATISLAVA / Slovenský cyklistický jazdec Peter Sagan obsadil v šiestej etape Tirreno-Adriatico druhé miesto. V záverečnom špurte ho zdolal Fernando Gaviria.

Kolumbijský reprezentant Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) sa stal víťazom pondelkovej šiestej etapy na cyklistických pretekoch Tirreno-Adriatico so štartom v Ascoli Piceno a cieľom po 168 km v Civitanova Marche. Iba 22-ročný Gaviria v tesnom špurte hlavného balíka v čase 4:09:31 h zdolal Slováka Petra Sagana (Bora-Hansgrohe) a Belgičana Jaspera Stuyvena (Trek-Segafredo)

Dvojnásobný a zároveň úradujúci majster sveta Sagan na tohtoročnom podujatí Tirreno-Adriatico, ktoré je zaradené do prestížneho seriálu WorldTour, má na konte dve etapové víťazstvá, tešil sa minulý v piatok v Montaldo di Castro a tiež v nedeľu v náročnom závere vo Ferme.Celkovo si Sagan pripísal v tomto roku piatykrát druhé miesto. Vďaka nemu si poistil červený dres lídra bodovacej súťaže, z ktorého ho už nikto nevyzlečie.

Na čele celkového poradia na Tirreno-Adriatico sa nič nezmenilo, lídrom je stále Kolumbijčan Nairo Quintana z Movistaru, ktorý má pred Francúzom Thibautom Pinotom náskok 50 sekúnd. Priebežne tretí je s odstupom 1:06 min Austrálčan Rohan Dennis z tímu BMC Racing. Do konca pretekov zostáva odjazdiť poslednú etapu - utorkovú individuálnu časovku na 10 km v San Benedetto del Tront.

Záverečných 15 km cyklisti absolvovali na okruhu v cieľovom meste Civitanova Marche a už len 7-členná skupina mala ani nie polminúty k dobru. Necelých osem kilometrov pred cieľom bolo v profile stúpanie Civitanova Alta (2 km; 4,7 %), vtedy bola vpredu už len štvorica z pôvodného úniku.

Šesť a pol kilometra pred cieľom zaútočili z "balíka" aj Sagan či Niki Terpstra (Quick-Step Floors), ale nebolo to rozhodujúce. Tri kilometre pred cieľom boli opäť všetci jazdci pokope a očakávaný šprintérsky záver bol na spadnutie. Napokon sa z tesného triumfu tešil Fernando Gaviria pred Petrom Saganom.

Pozrite si archívnu reportáž TV JOJ.

Súvisiace články

Najčítanejšie