Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Tomáš Holkovič je majster sveta v kickboxe
Zdielať na

Tomáš Holkovič je majster sveta v kickboxe

BRATISLAVA / Pred rokom vyhral juniorského Majstra sveta v kickboxe. Dnes sa vrátil opäť ako majster sveta akurát už si tam nebude písať – junior. Tomáš Holkovič – dnes už profesionálny majster sveta.

"Som majster sveta do 19 rokov vo federácií WKU, čo je považované ako profi titul. Nemáme na sebe chrániče, bojujeme medzi sebou len v rukaviciach a je to na takej komerčnej báze," vysvetľuje Holkovič.

Dôležitá je kategória K1. V kickboxe ide o najtvrdšiu úroveň. "Je to naozaj najtvrdší štýl kickboxu. Má veľmi blízko k thajskému boxu," vysvetľuje majster sveta. Ako sám tvrdí, je to šport pre tvrdých ľudí. Nie je to len o bitke, je nutné používať aj hlavu.

Otec a tréneri

"Je dôležité sa vedieť uhnúť a potom sa prebiť a byť dominantý," popisuje Holkovič. Už od detstva sa chcel Tomáš venovať bojovému športu.

"Ku kickboxu ma doviedol otec. Vďaka nemu som začal trénovať. A samozrejme veľká vďaka patrí mojím trénerom. Andrej Polakovič ma ženie k takýmto výkonom," dodá majster. Najbližšieho mladého šampioná čakajú majstrovstvá Európy v Maďarsku.

Pozrite si celý rozhovor moderátora Ivana Jandu s mladým šampiónom:

Súvisiace články