Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
TRAPAS AKO BIČ: Miesto hymny Boratova paródia o prostitútkach!
Zdielať na

TRAPAS AKO BIČ: Miesto hymny Boratova paródia o prostitútkach!

Tak toto je trapas ako bič a úlet ako hrom! Podaril sa organizátorom streleckých pretekov v Kuvajte. Tí si ušili z hanby kabát vďaka fatálnemu omylu s národnou hymnou.

Keď vystupovala kazašská športovkyňa na najvyšší stupienok ako víťazka streleckých pretekov Grand Prix v Kuvajte, ani v najhoršom sne jej nenapadlo, čo ju čaká. Organizátori jej totiž omylom nepustili národnú hymnu Kazachstanu, ale verziu v podaní Borata z paródie "Nakúkanie do ameryckej kultúry na objednávku slavnoj kazašskoj národa".

Satira na Kazachstan

Je to film z roku 2006, ktorý zobrazuje satirickým spôsobom Kazachstan. Podľa neho je to zaostalý kút sveta so stredovekými zvyklosťami. Medzi obľúbené drinky tam patrí fermetovaný konský moč, lietadlá riadia jednookí piloti a homosexuáli tam musia nosiť modré klobúky. A práve súčasťou snímky, ktorá zarobila 260 miliónov dolárov, je fiktívna hymna Kazachstanu, ktorú v Kuvajte pustili víťaznej strelkyni.

O najčistejších prostitútkach...

Borat v nej spieva aj o "najčistejších kazašských prostitútkach v celom regióne"... Pritom v rade moslimských krajín - aj v Kuvajte - je Boratov film zakázaný. Kazašské ministerstvo zahraničných vecí je incidentom pobúrené a žiada ospravedlnenie. Jeho hovorca obvinil zo zodpovednosti Medzinárodnú streleckú federáciu. Grand Prix sa koná pod záštitou kuvajtskeho emira šejka Sabah Ahmada Jaber Sabah.

Na videu si najprv pozrite slávnostný ceremoniál zo streleckých pretekov a potom aj Borata spievajúceho fiktívnu hymnu Kazachstanu.

ISIFA/YouTube

Súvisiace články