Oblačno
12°
Bratislava
Michal, Michaela
29.9.2024
ROZHOVOR: Peter Sagan, druhý najlepší cyklista sveta
Zdielať na

ROZHOVOR: Peter Sagan, druhý najlepší cyklista sveta

Peter Sagan je vývozným artiklom slovenského športu. Vo svetovom rebríčku je 22-ročný cyklista už druhý! To pred ním nedokázal žiadny Slovák. Navyše, posledný úspech dosiahol poriadne doráňaný.

Hoci bol po stredajšom páde na pretekoch v Belgicku dobitý ako hnilá hruška, keď si udrel a oškrel koleno, bok a chrbát, na prestížnom podujatí Svetovej série Amstel Gold Race jazdil ešte 25 metrov pred cieľom na čele! Bol to riadny masaker, po odjazdení 260 kilometrov viedla cieľová rovinka 700 metrov do kopca.

Nohy stuhli, už to nešlo

Peter nastúpil trochu skôr a na posledných metroch úplne vytuhol. Aj tak skončil tretí. "Kebyže vyštartujem možno o desať metrov neskôr, dokázal by som možno zregenerovať a vyštartovať na víťazstvo," vravel po návrate z Holandska na letisku v Bratislave.

Objavili sa aj správy, že mal 60 kilometrov pred dojazdom technické problémy, no dôvod jeho zdržania bol z úplne iného súdka. "Nie, žiadne technické problémy som nemal. Balík som musel doťahovať preto, lebo som si ešte šiel vykonať moju potrebu...," vysvetľoval so smiechom.

Príbeh z ríše science fiction...

Vďaka 50 bodom, ktoré v Holandsku získal za tretiu priečku, poskočil vo Svetovom rebríčku už na druhé miesto za Belgičana Boonena. "Určite som rád, aj keď dlho na nej asi nebudem, pretože sa na dvoch nastávajúcich pretekoch nezúčastním," hovorí realisticky.

Byť druhým najlepším na svete, to sa v podmienkach slovenského športu javí ako príbeh z ríše science-fiction... "Teraz to už je celkom v pohode, keď som členom renomovaného profesionálneho tímu. Skôr je to nečakané z toho pohľadu, aké podmienky som mal ako chlapec..."

Ďalšie zaujímavé názory momentálne druhého najlepšieho cyklistu sveta vám ponúkame v dlhšej verzii rozhovoru s ním. Nech sa páči!

petersagan.com - Sagan s delfínom

Súvisiace články