Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zomrel svetovo známy krasokorčuliar Denis Ten
Zdielať na

Zomrel svetovo známy krasokorčuliar Denis Ten

Zdroj: Facebook

ALMATY / Život krasokorčuliara 25- ročného Denisa Ten vyhasol. Dvaja muži sa pokúšali ukradnúť zrkadlá jeho auta, a tak do dobodali. Denis bol dvojnásobný majster sveta a mal bronz z OH v Soči.

Po útoku na ulici v Kazachstanskom meste Almaty skončil v nemocnici. Aj napriek troj-hodinovej operácii sa ho doktorom zachrániť nepodarilo. Tam ale kvôli Stratil veľa krvi. Pri napadnutí utrpel príliš hlboké rany. Nôž zasiahol stehennú tepnu. 

"Denis bol výnimočnou osobou a legendou nášho športu," povedal kazašský minister kultúry a športu Arystanbek Mukhamediuly. "Zomrel aj keď o jeho život bojovali tí najlepší doktori. Je to strata pre nás všetkých, pre jeho rodinu a všetkých, ktorí sme ho poznali," pokračoval. 

Minister nezabudol povedať, že v júni Tenovi tlieskala celá krajina, keď predviedol show "Denis a priatelia." Predstavenie sa konalo na počesť 20. výročia mesta Astana a Tenovi tam všetci gratulovali k 25. narodeninám. 

Denis Ten sa stal vicemajstrom sveta v roku 2013, má bronz zo svetového šampionátu 210 a bol tvárou kazašskej kandidatúry na zimné olympijské hry 2022. Pri hlasovaní MOV v roku 2015 dostal ale prednosť Peking. 

Súvisiace články