Skoro jasno
18°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Vlhová v nemocnici v Ružomberku, z Chopku ju odviezol vrtuľník
Zdielať na

Vlhová v nemocnici v Ružomberku, z Chopku ju odviezol vrtuľník

RUŽOMBEROK / Píšu o tom mnohé prestížne svetové médiá, používajú slová ako "zábery, z ktorých mrazí", "desivý pád" a "tragické zranenie". Slovenka Petra Vlhová pred vlastnými fanúšikmi v Jasnej 1. kolo nedokončila, v hornej časti trate spadla a s krikom letela do ochrannej siete.

Vystúpenie Petry Vlhovej trvalo len deväť brán. Liptáčku previezli do vrtuľníka záchranári, následne ju previezli na vyšetrenia do nemocnice v Ružomberku. Petra zabalená v saniach záchranárov ukázala fanúšikom palec hore, že žije. Tí s veľkým sklamaní spod trate v Jasnej odchádzajú. Ohrozený je aj ďalší priebeh sezóny pre Petru Vlhovú.

V nemocnici skončil okrem Vlhovej aj predjazdec a krajan Adam Žampa. Už on spadol v cieľom priestore a hlásil problémy, kvôli tomu sa s pretekmi meškalo 7 minút. Následne nedokončila jazdu Talianka Brignoneová a ani Petra Vlhová. Pád mali aj ďalšie pretekárky v 1. kole.

Podľa neoficiálnych informácií nemá Petra len natrhnutý sval, ale je tam aj vážnejšie zranenie. "Vyzerá to na koleno, no počkajme si na výsledky vyšetrenia," povedal v Štúdiu JOJ 24 priamo pod zjazdovkou bývalý reprezentant Slovenska Martin Hiška. Špekulovalo sa aj o zranení ramena.

​Pozrite si, ako Petru prevážali do nemocnice:

​Bezpečnostný manažér pretekov Marek Bednárik o bezpečnosti počas pretekov Svetového pohára: