Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
FOTOGALÉRIA. Niekedy je menej viac...
Zdielať na

FOTOGALÉRIA. Niekedy je menej viac...

Bojovné športové výkony ale aj odhalené telá. To je to, čo láka divákov. Reč je o jednom z najmladších športov olympiády. Plážový volejbal je v Londýne v programe hier len po piaty raz.

Miesto osláv Alžbety I.

Organizátori olympijských hier v Londýne sa rozhodli situovať hlavné športoviská do východnej časti mesta, kde vyrástol nový Olympijský park. Plážový volejbal sa hrá na historickom priestranstve Horse Guards Parade.

Ide o tzv. prehliadkové priestranstvo, ktoré sa využíva napríklad pri výnimočných udalostiach kráľovskej rodiny. Bolo súčasťou aj nedávnej svadby princa Williama. Kráľovná Alžbeta I., ktorá vládla Veľkej Británii v 16. storočí, tu pravidelne oslavovala svoje narodeniny.

Mladý ale lákavý šport

Na Horse Guards Parade vyrástli dve športoviská. Jedno má kapacitu 5 a to druhé 12- tisíc divákov. Plážový volejbal je súčasťou olympiády od roku 1996. Do rozsiahlej rodiny súťaží pribudol teda v americkej Atlante.

Briti a návštevníci olympiády si vylepšený areál tzv. prehliadkového priestranstva v Londýne pochvaľujú. Teda aspoň podľa reportáže agentúry Reuters.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články