Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Prázdniny? Ruta Meitutyte (15) radšej vyhrala zlato
Zdielať na

Prázdniny? Ruta Meitutyte (15) radšej vyhrala zlato

Namiesto toho, aby sa pripravovala na nový školský rok alebo behala za chlapcami, vyhráva olympijské preteky. 15-ročná plavkyňa Ruta Meilutyteová z Litvy sa stala víťazkou na prsiarskej stovke. Informoval český server iDnes.cz.

Tretej uplávala skoro o sekundu

Mladučká rodáčka z Kaunasu si svoje súperky podala už v semifinále, a potom triumfovala aj vo finále. "Nemôžem tomu uveriť, toto je na mňa veľa. Vôbec nemôžem hovoriť, ale znamená to pre mňa veľa a som pyšná," povedala podľa českého servera iDnes.cz Meilutyteová. Olympiáda v Londýne tak prežíva ďalší veľký príbeh. Aj keď Meilutyteová vyhrala len osem stotín pred druhou Rebeccou Soniovou z USA, ale tretej Satomi Suzukiovej uplávala až skoro o sekundu. 

Jie prelomila svetový rekord

Meilutyteová je druhou dievčinou, ktorá v Aquatic Centre oslnila plavecký svet. Počas víkendu zažiarila 16-ročná čínska hviezda Jie Š´-wen, ktorá si pre zlato v polohovom preteku na 400 m doplávala vo svetovom rekorde 4:28,43. Blyskla sa najmä rýchlym kraulovým záverom.

Číňanka naviac v pondelok večer predviedla ďalší ohromujúci výkon. Semifinále krátkej polohovky ovládla v olympijskom rekorde 2:08,45.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články