Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Olympiáda zaujala aj kravy, ktoré sa pásli pri Lučenci
Zdielať na

Olympiáda zaujala aj kravy, ktoré sa pásli pri Lučenci

Vo Veľkej nad Ipľom pri Lučenci našiel miestny farmár medzi stádom svojich kráv dva balóny. Na tom by asi nebolo nič čudné, keby na nich nebolo logo olympijských hier. Farmár je teraz presvedčený o tom, že balóny k nemu prileteli až z Londýna. A preto sme zisťovali, či sa niečo také mohlo naozaj stať...

Kravy balóny zaujali

Farmár Teodor z Veľkej nad Ipľom aj dnes ráno išiel skontrolovať svoje pozemky. Hneď na prvý pohľad sa mu nezdali kravy, tie totiž postávali okolo modrého predmetu.

Farmár teda podišiel k dvom neznámym telesám. Keď uvidel taliansky nápis a znak olympiády, hneď bol o pôvode balónov presvedčený. "Keď teraz otvárali olympiádu, tak som videl ako púšťajú takéto balóny," povedal farmár.

Ak teda vychádzame z teórie, že spomínané balóny pochádzajú naozaj z Londýna, tak podľa navigácie preleteli 1860 kilometrov. Teória sa však dá len ťažko stopercentne dokázať.

Mohli doletieť, aj nemuseli...

Meteorológ nám však povedal, že naďalej prevláda západné prúdenie. "Je v celku reálne, že ak boli pustené balóny niekde v Londýne, tak sa veľmi ľahko mohli dostať naše územie," potvrdil JOJke Jurčovič.

Tak či onak, balón ostane stále záhadný, či sa už budeme baviť o jeho pôvode, alebo o jeho neuveriteľnej dĺžke preletu. Tento pán je aj poľovník - hovorí, že vďaka týmto balónom má o dve trofeje viac.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články