Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Potvrdené! Francúzi chcú tretie hry v roku 2024
Zdielať na

Potvrdené! Francúzi chcú tretie hry v roku 2024

Francúzsky prezident Francois Hollande v pondelok na Hrách XXX. olympiády v Londýne prezradil, že jeho krajina zvažuje kandidatúru na usporiadanie OH v roku 2024.

1900, 1924, 2024. Paríž po tretie?

"Ak budú utvorené všetky podmienky na úspech, pokúsime sa o ne," vyhlásil Hollande, ktorý síce nešpecifikoval potenciálne hostiteľské mesto, ale malo by ísť o Paríž. Krajina galského kohúta neuspela v snahe hostiť OH 2008, ktoré pridelili čínskemu Pekingu, a Paríž prehral aj kandidátsky súboj s Londýnom. Východofrancúzske mesto Annecy navyše pred rokom neuspelo s ašpirantúrou na ZOH 2018, ktoré sa uskutočnia juhokórejskom Pjongčangu.

Prezident Hollande v pondelok navštívil Olympijský park a Olympijskú dedinu, aby povzbudil svojich krajanov pred súťažami pod piatimi kruhmi v Londýne. Urobil tak len deň po tom, ako francúzski plavci získali v štafete mužov na 4x100 m voľným spôsobom zlaté medaily a revanšovali sa Američanom za olympiádu 2008 v Pekingu.

Večer s olympijskym tímom

V plaveckej súťaži žien na 400 m voľným spôsobom triumfovala v olympijskom rekorde aj Camille Muffatová a zaradila sa medzi zlatých francúzskych olympionikov. Hollanda v Olympijskej dedine privítali basketbalista Tony Parker a strieborná medailistka v streľbe Céline Gobervillová, neskôr sa s celým francúzskym olympijským tímom navečeral.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články