Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slovenský kulturista Havlík sa pomstil...
Zdielať na

Slovenský kulturista Havlík sa pomstil...

Na majstrovstvách Európy v kulturistike v Sofii síce získal titul šampióna do 100 kg, ale o titul absolútneho víťaza ho organizátori ukrátili. Prisúdili ho svojmu reprezentantovi. Po dvoch týždňoch sa Štefan Havlík s Christomirom Christovom stretol na súťaži opäť. A Bulhar aj pod nánosom farby poriadne zbledol.

Slovenský reprezentant totiž na súťaži Elite Tour IFFB v gréckom Solúne pod názvom Alexander Great potvrdil svoju vynikajúcu formu z majstrovstiev Európy.

Medzinárodná porota tak nezaváhala a spomedzi deviatich najlepších amatérskych kulturistov starého kontinentu, ktorých si na podujatie pozvala, určila Štefana Havlíka za víťaza.

"Po súťaži som sa dozvedel, že mi dokonca dal hlas aj jeden z dvojice bulharských rozhodcov. Jasné, s výsledkom som spokojný," zhodnotil svoje prvé dojmy 35-ročný pretekár VŠC Dukly Banská Bystrica, ktorý za svoj triumf zinkasoval 3000 eur.

Rodák z Košíc, ktorý žije v Bratislave, si na najbližší týždeň naplánoval oddych. Aj keď u kulturistov to v preklade znamená "trošku menej trénovať". 

"Súťaž v Grécku uzatvorila moju jarnú časť sezóny. Potrebujem si oddýchnuť. Od 25. februára som mal diétu. Po štyroch mesiacoch už ryžu nemôžem ani vidieť," priznal sa Štefan Havlík, ktorý si hneď po návrate z Grécka doprial bryndzové halušky.

Či sa na pódiach objaví aj na jeseň, to sa zatiaľ nerozhodol. Začiatkom augusta sa však premiérovo predstaví na Grand Prix Bajkal v Rusku.