Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Barteková (27) o bronze: Je to zaslúžená medaila
Zdielať na

Barteková (27) o bronze: Je to zaslúžená medaila

Strelkyňa Danka Barteková vybojovala pre Slovensko 25. medailu v ére samostatnosti, z toho 21. z letných olympiád. Na Hrách XXX. olympiády v Londýne sa tešila z bronzu v skeete, ktorý vyvrcholil rozstrelom o cenný kov medzi ňou a Ruskou Marinou Belikovovou.

Prvé olympijské finále

Barteková sa stala 20. slovenským športovcom, ktorý má cenný kov z olympijských hier. "Je to zaslúžená medaila za dlhú prípravu, ktorú som absolvovala. Bol to veľký boj. Mala som menej sebavedomia, bojovala som najmä sama so sebou. Ráno som vstala a povedala som si, že to bude dobré. Veľká vďaka patrí trénerovi Sedlákovi, ktorý ma skvele pripravil.

Z úvodu kvalifikácie som mala dobré pocity, takýto začiatok je snom každého športovca. Druhé stanovište je v Londýne najťažšie, ale aj to som zvládla. Dnes to bolo moje prvé olympijské finále, myslela som si, že ho odstrieľam ešte lepšie. Ženská streľba je špecifická, rozhoduje posledný terč. Ja som dúfala, že Ruska môže pokaziť. Rozstrel sme dlhodobo trénovali, verila som si v ňom," povedala Barteková, ktorá sa po dvoch bronzoch puškára Jozefa Gönciho (1996 a 2004) a striebre trapistky Zuzany Štefečekovej (2008) postarala o štvrtú olympijskú streleckú medailu pre Slovensko.

Doma jej visí 21 medailí

Zverenkyňa trénera Juraja Sedláka potvrdila dobrú formu v olympijskom roku, keď po úspešných vystúpeniach na Svetových pohároch - 7. mieste v americkom Tuscone, 2. priečke v Londýne a prvenstve v talianskom Lonate získala svoj tretí cenný kov v sezóne (1 - 1 - 1). Členka SŠŠR MV SR má v zbierke celkovo dvadsaťjeden individuálnych medailí z vrcholných súťaží, ako sú OH, MS, ME a SP (7 - 6 - 8), z toho sedemnásť v kategórii žien (5 - 5 - 7).

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články