Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Status na Twitteri pripravil futbalistu o olympiádiu!
Zdielať na

Status na Twitteri pripravil futbalistu o olympiádiu!

Na svojom twitterovom účte vystavil obrázok s komentárom "Chcem zničiť všetkých Juhokórejčanov, partiu mentálne handicapovaných retardov". A toto dielo sa stalo švajčiarskému futbalistovi Mechelovi Morganellovi osudným. Informoval server iDnes.cz.

Ospravedlnil sa, no trestu sa nevyhol

"Diskriminoval a urazil dôstojnosť juhokórejského futbalového tímu rovnako, ako celého juhokórejského ľudu," povedal podľa českého servera iDnes.cz na tlačovej konferencii šéf švajčiarského olympijského tímu Gian Gilli.

Obranca Palerma urážal Juhokórejčanov po nedeľnej prehre 1:2 s výberom ázijskej krajiny. Obrázok s komentárom publikovali švajčiarske médiá, ale účet bol už vymazaný. 23-ročný krajný bek sa neskôr ospravedlnil, no trest ho aj tak neminul. V poslednom zápase skupiny s Mexikom si nezahrá. 

Nebol prvým hriešnikom

Morganella by mohol byť druhým olympionikom, ktorý príde o hry kvôli urážlivým komentárom na Twitteri. Grécko minulý týždeň vyradilo trojskokanku Voulu Papachristovu za kritiku afrických imigrantov.

Medzinárodný olympijský výbor vyzval takmer 11 tisíc účastníkov hier, aby pri komunikácii s fanúšikmi na sociálnych sieťach dodržovali vydané pokyny.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články