Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ilegálny predaj vstupeniek v Londýne. 16 zatknutých, aj Slovenka!
Zdielať na

Ilegálny predaj vstupeniek v Londýne. 16 zatknutých, aj Slovenka!

Britská polícia zatkla šestnásť osôb za ilegálny predaj vstupeniek, zatiaľ čo organizátori OH 2012 v Londýne vyšetrujú dôvody neobsadenia veľkého množstva sedadiel na niektorých sobotňajších podujatiach.

Polícia zatýkala v piatok a sobotu vo Stratforde v blízkosti Olympijského parku vo východnom Londýne, ale aj vo Wimbledone, na juhu hlavného mesta Veľkej Británie. "Priekupníctvo s lístkami je nelegálne a najmä ide o zneužívanie tých, ktorí chcú zažiť atmosféru olympijských športov na vlastnej koži," povedal šéf policajného oddelenia, ktoré raziu vykonalo. "Budeme v týchto akciách pokračovať, aby sme zabránili každému obohatiť sa na olympijských hrách takouto činnosťou," dodal detektív Nick Downing.

30-ročná Slovenka a 57-ročný Nemec

Mnoho Britov je sklamaných z toho, že nedokážu získať vstupenky na poduja. Podľa sociálnych sietí ich rozladilo zistenie, že hľadiská športovísk v sobotu "zívali prázdnotou". "Chcel by som všetkých vyzvať, aby si kúpu takýchto vstupeniek od kriminálnikov rozmysleli, pretože by na to mohli doplatiť," dodal Downing. Len niekoľko hodín pred začiatkom otváracieho ceremoniálu britskí policajti zadržali spolu s piatimi ďalšími osobami aj 30-ročnú Slovenku Máriu Bukránovú, ktorá lístky predávala s 57-ročným Nemcom Wolfgangom Menzelom.

Takto si vychutnávajú atmosféru v Londýne slovenskí fanúšikovia.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie