Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Kráľovná Alžbeta II. ďalej boduje. Zašla za športovcami do jedálne
Zdielať na

Kráľovná Alžbeta II. ďalej boduje. Zašla za športovcami do jedálne

Britská kráľovná Alžbeta II. navštívila opäť Olympijský park v Londýne a stretla sa s niektorými športovcami priamo v olympijskej dedine.

Na minibodovku ju prehovoril Coe

Deň po svojej prvej filmovej úlohe v skeči s Jamesom Bondom počas otváracieho ceremoniálu prišla do východnej časti Londýna na návštevu ubytovacích zariadení pre športovcov v spoločnosti svojho manžela, starostu Londýna Borisa Johnsona a predsedu organizačného výboru olympijských hier Sebastiana Coa. Práve dvojnásobný olympijský víťaz a jedna z britských atletických legiend zohrala údajne podľa denníka Metro hlavnú úlohu pri prehováraní Alžbety II. na účinkovanie v krátkej bondovke počas otváracieho ceremoniálu.

Pri debate so športovcami bola úžasná

Alžbeta II. sa najskôr v olympijskej dedine stretla so 150 športovcami z Veľkej Británie, ktorí ju privítali mohutným potleskom. "Alžbeta bola pri debate s nami úžasná. Bolo neuveriteľné, že prišla medzi nás a pozrela si, kde bývame a ako žijeme. Vošla do izby a porozprávala sa s nami. Vojvoda z Edinburghu bol rovnako milý," povedala basketbalistka Rose Andersonová. Alžbeta II. navštívila aj veľkú jedáleň, v ktorej sa môžu účastníci hier 24 hodín stravovať.

Dobrovoľníci ocenili jej herecký výkon

V Olympijskom parku sa panovníčka ešte pred návštevou dediny bola pozrieť na chvíľu aj v Plaveckom centre. Na tribúne sa objavila počas prestávky medzi rozplavbami, zástupcovia organizačného výboru jej vysvetlili podrobnosti o bazéne. Následne odišla na vyhliadkovú vežu v strede hlavného olympijského areálu a z výšky 115 m si pozrela panorámu nielen Olympijského parku, ale aj celého Londýna. Počas prehliadky sa porozprávala s dobrovoľníkmi, ktorí jej blahoželali k hereckému výkonu počas otvorenia.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články