Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Blesk je jeho pomalší brat... Mladík a jeho famózny touchdown
Zdielať na

Blesk je jeho pomalší brat... Mladík a jeho famózny touchdown

PASADENA / 94 208 divákov to najprv sledovalo v nemom úžase a potom nadšene aplaudovalo. Niet sa čo čudovať, finále stredoškolských majstrovstiev v americkom futbale prinieslo v Pasadene naozaj úchvatný moment.

Postaral sa oň Levonte Whitfield z tímu Florida State Seminoles. Ten totiž so "šiškou" prešprintoval celé ihrisko. Protihráčov za sebou nechával spôsobom, akoby mal v zadku namontovanú vrtuľu...

Parádny štart k obratu

Svojou mimoriadnou akciou prispel k víťazstvu svojho družstva nad tímom Auburn Tigers v pomere 34:31 a zároveň k zisku prvého celkového triumfu floridských farieb v šampionáte od roku 1999. 20-ročný wide receiver by sa rozhodne nestratil ani v atletike, stovku vraj zvládne za 10,1 sekundy. Tentoraz svoju raketovú rýchlosť predviedol v záverečnej štvrtine, necelých päť minút pred koncom zápasu. A to v čase, keď jeho tím prehrával 20:24.

Iba tretí raz v histórii

Whitfield zachytil po výkope súpera loptu ešte vo vlastnej koncovej zóne a po 100-yardovom (91,4 metra) parádnom úniku dosiahol 6-bodový touchdown! Tribúny priam hulákali nadšením. Nečudo, veď podobný kúsok sa udial v histórii "Super Bowlu" stredoškolských družstiev v USA predtým iba dvakrát.

Americký futbal_Levonte Whitfield

isifa.com

Súvisiace články