Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Obvinený boxer Rudolf Dydi (33) chce z väzby na olympiádu
Zdielať na

Obvinený boxer Rudolf Dydi (33) chce z väzby na olympiádu

Vydieranie, hrubý nátlak, nedovolené ozbrojovanie, obmedzovanie domovej slobody, krádež auta, podvod a ovplyvňovanie svedkov. Toto všetko má na rováši úspešný slovenský boxer Rudolf Didy. Ešte včera ráno bol vo väzbe. Ak ho ale sudca pustí domov, začne vraj intenzívne trénovať, aby stihol olympiádu v Londýne.

Olympíjska príprava v base

Jeden z najtalentovanejších slovenských boxerov sa mal v týchto dňoch pripravovať na olympiádu. Namiesto toho sedí za mrežami. Údajne mal ovplyvňovať svedkov. "To bolo úplne vykonštruované! Veď tam ani nie sú dôkazy," tvrdí priateľka obvineného Lucia Čupálková.                         

Obvinený podal žiadosť o prepustenie na slobodu pred dvomi mesiacmi. Na súd ale prišla len tento týždeň.  "O žiadosti sa má rozhodovať do tridsiatich dní, odo dňa, kedy bola doručená," hovorí Jozef Podoba obhajca obvineného. V jeho prípade bolo toto ustanovenie porušené. Aj preto držal od 30 apríla protestnú hladovku. Kvôli zlému zdravotnému stavu ju však po týždni ukončil.

Procesná chyba ho posiela na slobodu

Z pojednávacej miestnosti odchádzal boxer spokojný.  "Bol som prepustený pre pochybenie okresnej prokuratúry," poznamenal obvinený Rudolf Dydi

"Možno konštatovať, že došlo k procesnému pochybeniu zo strany dozorujúcej prokurátorky, ktorá žiadosť obvineného o prepustenie na slobodu nepredložila, bez meškania, súdu," tvrdí hovorca Krajskej prokuratúry v Trenčíne Marián Sipavý. 

"Podľa sudcu pochybenie prokuratúry viedlo k tomu, že pominuli dôvody väzby a v súlade s nálezmi Ústavného súdu obvinený musel byť prepustený na slobodu," oznamuje hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Vonku  ho čaká tehotná priateľka

Proti prepusteniu podala prokurátorka sťažnosť. Konečné slovo tak bude mať krajský súd. Boxer zatiaľ zostáva za mrežami. Vonku ho čaká priateľka ktorá je v šiestom mesiaci tehotenstva.

"Pocit je to veľmi dobrý, som stašne šťastná , lebo sa aspoň potvrdilo to, čo sme celý čas tvrdili," dodáva Lucia Čupálková. Ak sa boxer dostane na slobodu, chce začať trénovať a zúčastniť sa olympiády.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Vydieranie, hrubý nátlak, nedovolené ozbrojovanie, obmedzovanie domovej slobody, krádež auta, podvod a ovplyvňovanie svedkov. Toto všetko má na rováši úspešný slovenský boxer Rudolf Didy. Ešte dnes ráno bol vo väzbe. Ak ho ale sudca pustí domov, začne vraj intenzívne trénovať, aby stihol olympiádu v Londýne.

TV JOJ

Súvisiace články