Oblačno
15°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Lisa Lesliová (40) je prvá dáma, ktorá zasmečovala. Pred 10 rokmi
Zdielať na

Lisa Lesliová (40) je prvá dáma, ktorá zasmečovala. Pred 10 rokmi

V pondelok uplynulo presne 10 rokov od momentu, kedy prvý raz žena v profesionálnej súťaži zapichla loptu do koša. V ženskej NBA si tento rekord pripísala Lisa Leslieová. Je držiteľkou aj jedného negatívneho rekordu.

Zápas prerušili, aby si užila ovácie

Históriu prepísala presne 30. júla 2002 v zápase proti Miami. Ako prvá žena predviedla smeč do koša, zápas na niekoľko minút prerušili a Lisa Leslie si užila obrovské ovácie. Ten istý rok ako prvá v lige WNBA prekonala 3 000 bodovú hranicu strelených košov v kariére.

V roku 2009 to bolo 10 000 bodov za doskoky a prihrávky. Dnes už 40-ročná bývalá pivotka Los Angeles Sparks získala vo svojej kariére štyri zlaté olympijské medaily, trikrát sa stala najužitočnejšou hráčkou ženskej NBA. 

Aj herečka či modelka

Patrí jej však aj iné prvenstvo, trochu negatívnejšie, keď sa pred štyrmi rokmi zapojila do prvej hromadnej bitky žien v lige v súboji proti Detroitu. V roku 2011 si ju fanúšikovia zvolili do TOP 15 hráčok 15-ročnej histórie WNBA. V roku 2007 prerušila kariéru kvôli tehotenstvu a s manželom Michaelom Lockwoodom majú spolu 2 deti. 

Leslie pracuje aj ako modelka či príležitostná herečka. Fotila pre svetoznámy magazín Vogue a Newsweek. Ako herečku si ju môžete pozrieť v seriáli The Jersey, kde si vymení telo s mužom.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články