Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Slovenské volejbalistky si splnili sen. Na majstrovstvách Európy postúpili do osemfinále
Zdielať na

Slovenské volejbalistky si splnili sen. Na majstrovstvách Európy postúpili do osemfinále

Slovenské volejbalistky si splnili sen. Na majstrovstvách Európy totiž po prvýkrát v histórii postúpili do osemfinále! Navyše pred výbornou domácou diváckou kulisou, keďže sa šampionát koná v Bratislave. Historický úspech oslávili po víťaznom zápase s Bieloruskom.

"Na ihrisku bojujeme všetky, každá za jednu druhú a výsledok sa dnes ukázal a bolo to neuveriteľné," také boli prvé slová po zápase od reprezentantky Jaroslavy Pencovej. 

Historický prvý postup do vyraďovacej fázy európskeho šampionátu oslavovali slovenské volejbalistky po víťaznom päťsetovom súboji s Bieloruskami aj so svojimi fanúšikmi. Tých napokon chvália od prvého zápasu. "Zrazu len počujem "Slovensko" do uší a je to niečo neuveriteľné a pridá to naozaj na tej hre," pridáva sa volejbalistka Michaela Španková. 

Emócie slovenským reprezentantkám vraj v noci nedovolili ešte poriadne dlho zaspať. Podobný scénar napokon zažívali aj po predchádzajúcich dvoch víťazných dueloch. "To s tým zaspávaním máme problém všetci, ale myslím si, že je to hlavne otázka na trénera. To je aj určitá psychológia," vraví Tomáš Singer, riaditeľ turnaja Majstrovstiev Európy 2019 na Slovensku. 

Volejbalistky počas pondelňajšieho zápasu povzbudzovalo takmer 5000 divákov. A zdá sa, že ich počet v hľadisku bude stúpať aj naďalej. Najmä keď aj zápas osemfinále odohrajú Slovenky v Bratislave. "Verím, že tú halu dokážeme zaplniť. Momentálne ju máme nastavenú na 6700 divákov, ale my v prípade veľkého záujmu samozrejme ju rozšírime na maximálnu kapacitu a to je do 10 tisíc," dodal Singer. 

Jeden sen si volejbalistky už splnili, či sa postarajú o to, že sa šampionát, ktorí hrajú v domácom prostredí zmení, na rozprávku, to ukážu až najbližšie dni.

Súvisiace články