Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kováčová odmietla pozvánku do repre
Zdielať na
Halové športy

Kováčová odmietla pozvánku do repre

Zdroj: SITA/Ivan Fleischer

Nová trénerka ženskej basketbalovej reprezentácie Dana „Pokey“ Chatmanová prišla o pivotku.

Ženská reprezentácia Slovenska sa v Spišskej Novej Vsi pripravuje na blížiacu sa kvalifikáciu o postup na ME 2009. Nová trénerka žien SR Dana "Pokey" Chatmanová má pred sebou náročnú úlohu poskladať družstvo, ktoré by mohlo reálne zabojovať o postup. Situácia sa jej však postupom času stále viac a viac komplikuje. Už od začiatku prípravy realizačný tím ženskej reprezentácie vedel, že sa nemôže spoľahnúť na dvojicu dôležitých hráčok Ivanu Jalčovú a Luisu Michulkovú. V posledných dňoch však prišiel národný tím aj o dvojicu kľúčových pivotiek Reginu Palušnú a Alenu Kováčovú.

Trojica Ivana Jalčová, Luisa Michulková a Regina Palušná má zdravotné problémy s kolenami, ktoré ich vyradili na dlhšie obdobie a skúsená pivotka úradujúceho majstra Alena Kováčová sa rozhodla, že nebude reprezentovať. "Napriek tomu, že vedela ako veľmi ju potrebujeme, rozhodla sa, že pozvánku do národného tímu odmietne. Dostávame sa tak do zložitejšej pozície, dá sa povedať, že nám vypadli štyri hráčky z päťky a Zuzana Žirková stále netrénuje naplno. Od začiatku je tu však s nami, čo svedčí o jej záujme reprezentovať,“ citoval v utorok portál www.eBasket.sk slová manažéra národného tímu Ivan Benninghausa.

Ako Benninghaus ďalej uviedol, pozitívnou správou je aspoň príchod Michaely Ivanovej, ktorá by v prípade dobrého zdravotného stavu mohla posilniť tvoriaci sa káder Slovenska. "Naopak chvíľku si od tréningu bude musieť oddýchnuť Barbora Fabianová, ktorá si natiahla šľachu pod pätou," upozornil Ivan Benninghaus.

V Spišskej Novej Vsi sa v týchto dňoch pripravuje táto trinástka hráčok: Bronislava Borovičková, Zuzana Žirková, Gabriela Kubatová, Andrea Oravcová, Jana Čarnoká, Katarína Hricková, Barbora Fabianová, Lucia Kupčíková, Lucia Lásková, Anna Jurčenková, Marie Růžičková, Romana Vyňuchalová a Martina Luptáková. Spomenutá Ivanová by sa mala prísť ukázať v utorok. "V podstate už nevidíme žiadne reálne možnosti ako posilniť káder. Magerčiaková, s ktorou sme tiež počítali, musela pre zdravotné problémy účasť v reprezentácii odriecť. Do úvahy by ešte mohla prichádzať Daniela Číkošová, ktorá by sa mohla k tímu pripojiť až okolo 1. augusta. Vtedy však budeme mať za sebou už tri týždne tréningu a trénerka sa ešte nerozhodla, či o ňu bude mať v tomto prípade záujem," dodal Ivan Benninghaus.

Zdielať na