Oblačno
27°
Bratislava
Cyril, Metod
5.7.2024
Slovensko najlepšie na svete! 5 majstrov sveta v kulturistike a fitness
Zdielať na

Slovensko najlepšie na svete! 5 majstrov sveta v kulturistike a fitness

Slovenská kulturistika a fitness dosiahli neuveriteľný výsledok. V hodnotení krajín z celého sveta, získali za minulý rok prvú priečku.

Vždy medzi elitou

Titul najúspešnejšej krajiny na svete v kulturistike a fitness vyniesli Slovensku výsledky zo svetových šampionátov. Na nich totiž získalo tituly i ďalšie medailové či finálové umiestnenia vo všetkých kategóriách.

"Slovenská kulturistika bola vždy medzi top piatimi na svete. Toho roku sme to vyhrali," povedal prezident SAKFTS Milan Čížek. Až za našou malou krajinou, skončili tie, ktoré patria ku kulturistickým veľmociam, Rusko bolo tretie, Egypt dokonca piaty. A dôvody, prečo sú Slováci takými úspešnými sa našli ľahko.

Nie je to len o nás

"Nie je to len o nás, je to o tých ľuďoch, ktorí stoja za nami a pomáhajú nám," povedala majsterka sveta bikini fitness Karina Antovská. "Mladí chlapci už od malička začínajú cvičiť," vysvetľuje Marián Čambal, majster sveta do 90 kíl. "Naša federácia vytvára pretekárom veľmi dobré zázemie," dodáva Jana Purdjaková, majsterka sveta do 55 kíl.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články