Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Saganovo správanie na pódiu vyvolalo aj nevôľu a odsúdenie
Zdielať na

Saganovo správanie na pódiu vyvolalo aj nevôľu a odsúdenie

OUDENAARDE / Slovenský cyklista Peter Sagan vzbudzuje pozornosť svojimi výkonmi na cestách, ale po nedeľňajšom 2. mieste na prestížnych pretekoch Okolo Flámska zaujal aj svojím správaním na stupni víťazov.

To u niekoho vyvolalo úsmev, ale zároveň u ďalších spôsobilo aj rozhorčenie či dokonca obvinenie zo sexizmu a obťažovania.

Celý svet obletela snímka, na ktorej 23-ročný Slovák s úškrnom na tvári smerom do objektívov kamier a fotoaparátov ľavou rukou chytil zadok blondíny, jednej z dvoch hostesiek práve gratulujúcej tradičným bozkom víťaznému Švajčiarovi Fabianovi Cancellarovi.

"Škoda, že Sagan nie je taká trieda ako na bicykli aj mimo neho," napísal na Twitteri k počínaniu slovenskej hviezdy britský cyklista Michael Hutchinson. Jeho komentár vyvolal rôznorodé reakcie. "Bol som prekvapený, že približne päťdesiat percent odpovedí, ktoré som dostal, bolo v prospech Sagana," dodal Hutchinson, ku ktorému sa s odsúdením jazdca tímu Cannondale pridala aj redaktorka stránky cyclingnews.com Jane Aubreyová: "Každý, kto ospravedlňuje Saganovo správanie vzhľadom na jeho vek, by sa mal znovu zamyslieť. Na pracovisku sa to volá obťažovanie."

Peter Sagan sa neskôr prostredníctvom Twitteru ospravedlnil a vysvetlil, že nechcel nikoho uraziť a z jeho to bol len žart: "Nebolo mojím zámerom prejaviť neúctu a nešlo o nerešpektovanie žien na pódiu. Bol to len vtip a je mi ľúto, ak sa to niekoho dotklo."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články