Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sagana (23) obviňujú zo sexizmu, cyklista sa ospravedlnil
Zdielať na

Sagana (23) obviňujú zo sexizmu, cyklista sa ospravedlnil

OUDENAARDE / Slovenský cyklista Peter Sagan púta pozornosť svojimi výkonmi na cestách, ale po nedeľňajšom druhom mieste na pretekoch Okolo Flámska zaujal aj svojím správaním na stupni víťazov. U niekoho síce vyvolalo úsmev, no vzbudilo aj rozhorčenie, či dokonca obvinenie zo sexizmu a obťažovania. Sagan sa však za všetko ospravedlnil...

Svet počas víkendu obletela fotografia, na ktorej 23-ročný Sagan s úškrnom na tvári ľavou rukou chytil "pozadie“ blondíny, gratulujúcej tradičným bozkom víťaznému Švajčiarovi Fabianovi Cancellarovi.

"Skoda, že Sagan nie je taká trieda ako na bicykli aj mimo neho," uviedol britský cyklista Michael Hutchinson. Komentár britského cyklistu  k  počínaniu slovenskej hviezdy sprevádzali na sociálnej sieti rôznorodé reakcie. "Bol som prekvapený, že približne päťdesiat percent odpovedí, ktoré som dostal, bolo v prospech Sagana," dodal Hutchinson.

Sexuálne obťažovanie?

Kým na Slovensku vyvolalo správanie elitného jazdca tímu Cannondale úsmevné poznámky,v Amerike i na Britských ostrovoch si Sagan zlízol ostrú kritiku. "Každý, kto ospravedlňuje Saganovo správanie vzhľadom na jeho vek, by sa mal znovu zamyslieť. Na pracovisku sa to volá sexuálne obťažovanie," domnieva sa redaktorka portálu cyclingnews.com  Jane Aubreyová.

Sagan sa ospravedlnil

Petra Sagana spoznáva svet ako cyklistického šoumena, ktorý po víťazných špurtoch oživuje neraz nudné päťhodinové preteky oslavnými gestami . Z pohľadu prudérnych Američanov možno tentoraz naozaj trochu prestrelil a sám si to uvedomil, preto sa ospravedlnil. "Dúfam, že Maya a každý, koho som sa dotkol, pochopí, že ma to mrzí a príjme moje ospravedlnenie. Sľubujem, že v budúcnosti už budem konať rozumnejšie,“ uviedol Sagan.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články