Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Olympijské tajomstvo. Kto zapáli oheň?
Zdielať na

Olympijské tajomstvo. Kto zapáli oheň?

Pred každou olympiádou sa jej organizátori najviac snažia utajiť meno vyvoleného, ktorý zapáli olympijský oheň. Kto to bude v Londýne? To je zatiaľ obrovská záhada. Verejnosť však už špekuluje o viacerých menách.

Adeptov je hneď niekoľko a v Británii sa už vášnivo tipuje, či zapáli olympijský oheň legendárny Steve Redgrave alebo Daley Thompson. To sú dvaja najhorúcejší favoriti a obaja by si to určite aj zaslúžili.

Vodák verzus atlét

Redgrave je veslárskou ikonou, ktorá má na svojom konte päť účastí pod piatimi kruhmi a päť zlatých medailí. Thompson je zasa dvojnásobným olympijským šampiónom v najťažšej atletickej disciplíne v desaťboji. Spomínalo sa aj meno Davida Beckhama, ale to je hviezda trochu iného typu a navyše sa nedostal ani do futbalovej nominácie Veľkej Británie.

Zamotaná záhada

Redgrave ale neverí, že by práve on zapálil olympijský oheň. S pochodňou už totiž bežal jeden úsek na jej ceste do Londýna. Thompson má zasa isté miesto posledného člena štafety v uliciach mesta, kým pochodeň príde na štadión. Nuž, záhada, koho rukou vzplanie olympijský oheň je hustá ako bermudský trojuholník. Ale potrvá už len niekoľko dní.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články