Jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zranená Vlhová, Shiffrinová... Čo je za množstvom pádov vo Svetovom pohári?
Zdielať na

Zranená Vlhová, Shiffrinová... Čo je za množstvom pádov vo Svetovom pohári?

BRATISLAVA – Vyhrá Svetový pohár lyžiarka, ktorá sa nezraní? Aktuálna sezóna v zjazdovom lyžovaní je doslova bláznivá, medzi mužmi aj ženami vypadávajú tie najzvučnejšie mená. Medzi nimi aj Petra Vlhová, ktorá si zranila pravé koleno tretí januárový víkend doma v Jasnej.

Ak sa to skončilo len predčasným koncom sezóny, bol to ten lepší prípad. Na každých pretekoch Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní sa vynárajú otázky, kto alebo čo je na vine. Nedoliečenie zranení? Príliš veľa povinností pre pretekárov? Alebo trate postavené na hrane bezpečnosti?

Súperi si zakrývali niekoľkokrát v sezóne oči, diváci tŕpli a preteky neraz prerušili aj na desať minút, lebo lyžiarov museli odviesť vrtuľníkom. „Pády boli vždy súčasťou nášho športu. To, že sa to deje vo väčšom množstve, je otázka na FIS," povedal Michal Rajčan, manažér Sekcie alpských disciplín na lyžiarskom zväze.

Medzinárodná lyžiarska federácia si debaty o nabitom kalendári nepripúšťa. "Nevidím problém v nabitom kalendári," povedala členka alpskej komisie pri FIS Janka Gantnerová-Šoltýsová. "Program sa nejak nemenil, preteky sa opakujú, akurát podmienky sú náročnejšie," súhlasí Rajčan.

"V Cortine v niektorých prípadoch stačilo posunúť bránu o meter a bolo by to menej nebezpečné," zamyslel sa Martin Hyška, bývalý reprezentant Slovenska.

Viac vo videu, ktoré pripravila kolegyňa Mária Dulaiová.

Súvisiace články

Najčítanejšie