Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
10 ROKOV PO: Takto vyzerá olympijský park v Aténach
Zdielať na

10 ROKOV PO: Takto vyzerá olympijský park v Aténach

Zdroj: ISIFA

ATÉNY / Medailová žatva slovenských športovcov na olympiáde v Atenách bola bohatá. Získali dve zlaté, dve strieborné a dve bronzové medaily. Ak by sa tam teraz vrátili, neverili by vlastným očiam...

Určite by žasli nad tým, ako sa môže za také relatívne krátke obdobie do niečoho tak výrazne zahryznúť zub času. Grécko zmietané po olympiáde ťažkou ekonomickou krízou malo iné starosti, než sa starať o za ťažké peniaze vybudované športoviská.

"Hry boli premárnenou príležitosťou. O tom niet pochýb," povedal pre portál britskej televízie BBC bývalý hovorca Atény 2004 Stratos Safioleas. 

Na Peloponézskom poloostrove investovali do usporiadania najväčšieho športového sviatku osem aj pol miliardy eur, no po tom, ako dohorel olympijský oheň, tak pre Grékov zrejme fajka zhasla. Olympijské hry sa prvýkrát konali v Aténach v roku 1859 a vrátili sa tam v roku 2004.

Kanál pre kanoistiku na divokej vode:

ISIFA

Štadión na beachvoleyball je zarastený trávou:

ISIFA

Moderné športoviská sú v ruinách a je len veľmi ťažké predpokladať, že budú ešte niekedy hostiť nejakú súťaž. Navyše, ako to už zväčša chodí, ak je niečo vydané napospas osudu, tak priložia svoju ruku k dielu aj vandali.

Bazén určený na skoky do vody:

ISIFA

Divadlo aj nákupné centrum

O čosi lepšie skončila bedmintonová hala. Tú premenili na populárne divadelné miesto. Na nákupne centrum Gréci prerobili bývalé medzinárodné vysielacie stredisko a v tlačovom centre sídli ministerská kancelária.

Baseballové ihrisko sa využíva na futbalové stretnutia štvrtej divízie. Hádzanárska palubovka a aréna taekwonda sa príležitostne využívajú na rôzne športové podujatia. Hlavný olympijský komplex je otvorený pre verejnosť.

Časť olympijskej dediny:

ISIFA

Zničené smerové tabuľky a sedadlá:

ISIFA

Súvisiace články