Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Atény osem rokov po. Takto to vyzerá na športoviskách dnes
Zdielať na

Atény osem rokov po. Takto to vyzerá na športoviskách dnes

Atény, rok 1859. Zrod novodobých olympijskych hier. Atény, rok 2004. Olympiáda sa na toto miesto vracia vo veľkom štýle. Vtedajšie nové a drahé športoviská sa dnes už na seba nepodobajú. Špinavá voda v bazéne, trávou zarastené športoviská, farba, ktorá zliezla zo stien... Tak presne toto sa nachádza a odohráva v moderných športových stánkoch. Neveríte? Pozrite sa na fotografie, ktoré priniesli reportéri spravodajskej agentúry AP.

Gréckom lomcuje už tretí rok kríza. Športoviská určené pre olympijske hry v Aténach chátrajú a v krajine nemajú dostatočné využitie. Areály sú buď zatvorené, alebo slúžia k iným účelom. Gréci sa proti týmto opatreniam búria, lebo sa do športovísk investovalo nemalo finančných prostriedkov. Ekonómovia však tvrdia, že otázka spojená s týmto dlhom sa vyrieši až v budúcnosti.

Schátrané športoviská

Jedinou skupinou, ktorá obľubuje bývalé olympijske športoviská v Aténach, sú žaby. Tie možno vidieť aj v bazéne, v ktorom je kalná voda. O niečo lepšie je na tom olympijska dedina, v ktorej sú ubytovaní robotníci.

Sviatok športu sa konal v Grécku ešte v roku 2004. Osem rokov potom, čo v roku 2004 boli otvorené nové športové areály, sú teraz športoviská opustené a schátrané. V softbalovom areáli rastie burina a zo zeleného trávnika, ktorý pokrýval ihrisko, je vyschnuté pole. Ihrisko plážového volejbalu nenašlo v poolympijskych rokoch využitie. Hrávali sa na ňom nanajvýš len koncerty. O športoviskách informovala agentúra AP.

Divadlo, ministerská kancelária...

O čosi lepšie skončila bedmintonová hala. Tú premenili na populárne divadelné miesto. Na nákupne centrum Gréci prerobili bývalé medzinárodné vysielacie stredisko a v tlačovom centre sídli ministerská kancelária.

Baseballové ihrisko sa využíva na futbalové stretnutia štvrtej divízie. Hádzanárska palubovka a aréna taekwonda sa príležitostne využívajú na rôzne športové podujatia. Hlavný olympijský komplex je otvorený pre verejnosť.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články