Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Najúspešnejší tréner skončil, stal sa prezidentom
Zdielať na

Najúspešnejší tréner skončil, stal sa prezidentom

Slovensko patrí na vrcholných podujatiach v kulturistike k najúspešnejším krajinám. Milan Čížek medzi najúspešnejších reprezentačných trénerov. Tohtoročný svetový šampionát v Indii bol však jeho posledným v tejto úlohe.

Práve po spomínaných majstrovstvách sveta zaznelo z úst vtedajšieho prezidenta Slovenskej asociácie kulturistiky, fitnes a silového trojboja (SAKFST) Michala Čaplu, že je vôbec najúspešnejším trénerom vo svete kulturistiky.

"Takto by som to nepovedal, určite sú rovnako úspešní ako ja. Áno, mám spočítané zlaté medaily, veď je to vizitka mojej práce. Doteraz ich bolo 20. Získali ich pretekári, ktorých som trénoval alebo sú z Košíc," zhrnul Čížek, ktorý ako známy maximalista, ďalšie cenné kovy neráta.

tv joj

Čížekovu veľkú náročnosť pozná dôverne aj jeho zverenec Igor Kočiš. Ich dlhoročná vzájomná spolupráca vyústila v zisk piateho titulu majstra sveta. "Naša spolupráca mi dala veľa. Najmä tým, že Milan dokáže motivovať. Je pravda, že nie vždy alebo málokedy pochváli, ale pre mňa je to výzva, aby som sa neustále zlepšoval."

Teraz na jeho prípravu bude možno ešte náročnejší. Milan Čížek sa totiž stal novým prezidentom SAKFST. 

"Som rád, že sa to podarilo. S doterajším prezidentom Michalom Čaplom som sa na túto úlohu pripravoval dosť dlho. Takmer tri roky. Musím povedať, že po zvolení to bola pre mňa úľava," priznal 52-ročný Košičan.

Nevydýchla si však jeho rodina, ktorá si za dlhé roky jeho pôsobenie v úlohe trénera musela zvyknúť, že jej ho istým spôsobom kulturistika ukradla. "Ako prvé som dostal otázku, že či vôbec budem teraz doma. Potom či sa ideme sťahovať do Bratislavy... Ani sa im nedivím, že sa zľakli. Ale všetko som vysvetlil. Ostávam na východe Slovenska. Práce mi síce neubudne, ale verím, že to spolu zvládneme. Tak ako doteraz, bez podpory najbližších by to nešlo."

Novým šéftrenérom kulturistov SR sa stal Ľuboš Matejička, jeho asistentmi Drahomír Krásnohorský a Ľubomír Hečko.

Súvisiace články