Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Majstra sveta okradli
Zdielať na

Majstra sveta okradli

Majstri sveta v kulturistike sú už na Slovensku. A zatiaľ čo cestou na šampionát do Indie sa stratila batožina Rastislavovi Solárovi, cestou domov prišiel o tú svoju Igor Kočiš. No jemu už batoh, v ktorom mal aj trofej, nikto nevráti. Ešte že mal zlatú medailu schovanú v kufri. Inak by sa vrátil bez ocenení.

Košickému rodákovi však spomínaná udalosť nepokazila náladu. V Bombaji si totiž vybojoval titul svetového šampióna. (V Indii - a dokonca v rovnakom meste - sa mu to podarilo aj v roku 2003.)

"Neveril som tomu, že ho vyhrám, ani keď sme pri vyhlasovaní výsledkov na pódiu stáli už iba dvaja. Neveril som, že po toľkých rokoch sa mi to môže podariť. Ale keď zaznelo moje meno bol to nepopísateľný pocit. Úľava. A priznávam, že som mal aj slzy v očiach," opísal svoje pocity 35-ročný slovenský reprezentant.

Na piaty triumf na majstrovstvách sveta čakal šesť rokov. Tohtoročnú prípravu mu navyše poriadne znepríjemňovalo boľavé koleno. To v podstate aj rozhodlo o tom, že sa vrátil do kategórie do 70 kg. "Ani tabletky nepomáhali. Musím ísť na operáciu. Len dúfam, že mi to nezabráni v ďalšom tréningu."

Kočiš by totiť rád pridal do svojej zbierky ešte jeden titul najlepšieho na zemeguli. "Vždy som chcel vyhrať v kategórii do 75 kg, to je môj tajný sen."

Ten svoj si už splnil Rastislav Solár. Po víťazstve na šampionáte starého kontinentu bol prvý aj na tom svetovom. Navyše je iba druhým Slovákom, ktorý bol zlatý v najťažšej hmotnostnej kategórii.

"Asi mi pomohla tá jeden a polročná pauza, keď som cvičil len tak pre seba, normálne sa stravoval a nemyslel na kulturistiku. Nebral som to tak vážne a možno aj preto som uspel v Indii."

Športové ciele na ďalšiu sezónu zatiaľ nemá. "Ani som nad nimi nerozmýšľal. Dosiahol som maximum a nepáčilo by sa mi vrátiť sa do horšieho."