Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Volákov doping na šampionáte? Manželka!
Zdielať na

Volákov doping na šampionáte? Manželka!

Roman Volák si na svetovom šampionáte WTKA v Taliansku opäť rozšíril svoju už aj tak bohatú zbierku zlatých medailí. Celkovo ich má z tohto vrcholného podujatia už 68!

Známy karatista mal po prvýkrát na majstrovstvách sveta za spolubojovníka rodinného príslušníka. Presnejšie manželku. "Priniesla mi šťastie. Vyrovnal som si osobný rekord, získal som 9 triumfov v individuálnych disciplínach. A to už asi nezopakujem, aj keby som sa s ňou oženil druhýkrát," zhodnodil s úsmevom šampión. Pre úplnosť dodáme, že ďalšie tri zlaté kovy pridal v tímových súťažiach.

Veronika Voláková mala na vrcholnom podujatí WTKA premiéru. Úvodná kategória jej síce nevyšla, no potom šesťkrát zvíťazila. Okrem toho si vybojovala aj dve strieborné medaily. "Manžel ma nekritizoval. Skôr chválil. Dokonca sa priznal, že keď ma videl ako výborne som odcvičila, tak mal slzy v očiach," prezradila sympatická pretekárka.

Volákovci chceli titul najlepších na svete aj v súťaži dvojíc. No tam im ho uchmatli domáci Taliani. "Napriek tomu som spokojný. Neurobili sme žiadnu chybu, zostavu sme zvládli výborne. Rozhodcovia však našich súperov o desatinku lepšie ohodnotili."

Ich spoločná premiéra na vrcholnom podujatí dopadla na výbornú. "Neviem, či sme súperili s inými manželskými pármi. Nepátral som po tom. Zaujímali ma skôr výkony našich súperov. A ani o nás ľudia nevedeli, že sme svoji. Keď som povedal, že moja partnerka je aj mojou manželkou, boli prekvapení," dopĺňa informácie z Marina di Carrara 34-ročný karatista.

Na podujatí, na ktorom sa predstavilo viac ako 5000 súťažiach, sa darilo aj zverencom Romana Voláka z Free style Karate Academy. V kategóriách jednotlivcov i družstiev získali 57 cenných kovov.