Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Najväčšie lyžiarske prekvapenie v dejinách: Víťazke spadla sánka
Zdielať na

Najväčšie lyžiarske prekvapenie v dejinách: Víťazke spadla sánka

Zdroj: Facebook

ČONGSON / Zo športového sveta nebol snáď nikto, kto by Ester Ledeckú považoval za favoritku sobotného závodu v super-G slalome. Jej otec spevák Janek Ledecký ale veril, že to dokáže. Že to bude na tohtoročnej olympiáde, prekvapilo aj jeho. Aká bola jeho bezprostredná reakcia?

Po zisku prekvapivého olympijského zlata v superobrovskom slalome skončila Ester Ledecká v tradičnom objatí rodičov. Matka českej snowbordistky a lyžiarky Zuzana sa potom ale ako vždy starala, aby okolo dcéry všetko fungovalo, ako má. Aj po zlate sa držala svojej tradície a podľa portálu blesk.cz odmietla žiadosť o rozhovor. 

"Toto je úspech Ester," povedala pani Ledecká a s vysielačkou v pohotovosti vyriešila všetko potrebné. 

Rolu hovorcu za rodinu sa ujal otec Janek Ledecký. "Ona je úžasná. Skvelá," opakoval pre české aj zahraničné médiá spevák a skladateľ. "Veril som, že by sa to mohlo raz stať, ale možno za rok, za dva, na ďalšie olympiáde," povedal. 

Na svoj oficiálny muzikantský facebookový profil hneď pyšný otec začal zdieľať svoju radosť z Esterinho zlata taktiež so svojimi fanúšikmi. "Vďaka vám všetkým, čo ste Ester držali palce! A vďaka Ester! Mám neskutočnú radosť!" napísal na sociálnu sieť a pridal spoločnú fotku so svojou dcérou. 

Facebook

​Rovnako ako tréneri vedel, že Ester, dvojnásobná majsterka sveta v snowboardingu, už na tréningu Super-G na olympiáde jazdila výborne. Porovnať sa mohla napríklad s Rakúšankami. "Buď s nimi išla rovnako, alebo im občas ukázala. My sme vedeli, že je vo veľkej forme. Ondro s Tomášom (tréneri Bankoví) to nechceli nikde hovoriť a dobre urobili," povedal Ledecký.