Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Žiadna žena to pred ňou nedokázala. Ledecká má zlato z dvoch rôznych disciplín!
Zdielať na

Žiadna žena to pred ňou nedokázala. Ledecká má zlato z dvoch rôznych disciplín!

Archívne video

PJONGČANG / Česká republika sa môže pochváliť ďalším kovom. Ester Ledecká získala najcennejšiu medailu v snoubordinku, v kategórii paralelného obrovského slalomu.

Češka Ester Ledecká po triumfe v super G v zjazdovom lyžovaní na zimných olympijských hrách v kórejskom Pjongčangu získala najcennejší kov aj v snoubordingu v paralelnom obrovskom slalome. Definitívne sa tak zapísala do histórie ZOH, ešte nikomu sa pod piatimi kruhmi nepodarilo získať na jednej olympiáde najcennejší kov v dvoch rôznych odvetviach. "Mám veľkú radosť. V prvom rade sa chcem poďakovať svojmu tímu, ja sa už len spúšťam z kopca. Mám za sebou niekoľko náročných dní, ale napokon som sa stihla rozjazdiť," povedala Ester Ledecká pre Českú televíziu.

Ledecká už v osemfinále vyradila obhajkyňu najcennejšieho kovu Patriziu Kummerovú zo Švajčiarska. Dostala sa až do finále, v ktorom zdolala Nemku Selinu Jörgovú, tá napokon získala striebro. Bronz má ďalšia reprezentantka Nemecka Ramona Theresia Hofmeisterová.

Bez cenného kovu zostali aj ďalšie dve medailistky zo ZOH 2014. Pred štyrmi rokmi strieborná Japonka Tomoka Takeučiová vypadla vo štvrťfinále a pred štyrmi rokmi bronzová Ruska Aľona Zavarzinová tentoraz obsadila štvrtú priečku.

Sobotňajšie výsledky ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu

SNOUBORDING - paralelný obrovský slalom:

1. Ester Ledecká (ČR)

2. Selina Jörgová (Nem.)

3. Ramona Theresia Hofmeisterová (Nem.)

4. Aľona Zavarzinová (OŠR)

5. Tomoka Takeučiová (Jap.)

6. Julie Zoggová (Švaj.)

7. Daniela Ulbingová (Rak.)

8. Ina Meschiková (Rak.)