Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slovensko má ďalšiu medailu! Kuzminová získala striebro
Zdielať na

Slovensko má ďalšiu medailu! Kuzminová získala striebro

PJONGčANG - Slovenské biatlonistky Anastasia Kuzminová a Paulína Fialková predviedli famózny výkon vo vytrvalostných pretekoch na 15 kilometrov. Kuzminová skončila druhá keď dvakrát minula na strelnici. Paulína Fialková obsadila piate miesto s jednou trestnou minútou za nevydarenú streľbu.

Senzačnou víťazkou sa aj zásluhou bezchybnej streľby stala Švédka Hanna Öbergová. Tretia s jednou ranou mimo skončila nemecká držiteľka double zo šprintu a stíhačky Laura Dahlmeierová s mankom 41,2 s. Štvrtá bola jej krajanka Franziska Preussová: pri nule na konte jej chýbalo 59,7 s.

Kuzminová získala svoj druhý kov v areáli Alpensia po striebre z pondelňajšej stíhačky na 10 km, v sobotňajšom šprinte na 7,5 km obsadila 13. miesto. Celkovo má pod piatimi kruhmi medailovú bilanciu už 2-3-0. Vybojovala si zlato v rýchlostných pretekoch vo Vancouveri 2010 a Soči 2014, pred ôsmimi rokmi v Kanade bola aj druhá v stíhacích pretekoch.

"Dnes nám počasie prialo, menej fúkalo, čiže podmienky boli viac-menej dobré. Bežalo sa mi výborne, lyže som mala vynikajúco pripravené. Dve strelecké chyby na mňa nie sú zlé. Dá sa povedať, že som predviedla výkon, ktorého som vo vytrvalostných pretekoch schopná. Pred posledným výstrelom ma trochu postihla neistota. Vedela som, že je to rozhodujúca chvíľa, preto som ho odložila. Dala som si čas na ďalší nádych - výdych, aby som ten terč trafila," povedala Kuzminová pre RTVS ešte počas pretekov.

"Podľa mňa som podala super výkon. Začala som síce s jednou chybou, ale nevzdala som to, bojovala som ďalej. Snažila som sa ukázať to, čo viem. Myslím si, že sa mi to aj podarilo. Jedna chyba určite zamrzí, zrejme to ešte dlho pretrvá, ale aj tak som spokojná. Krátko pred prvým štartom som bola chorá, takže som ani nedúfala v takéto dobré výsledky. Som vďačná za to, čo sa mi podarilo predviesť," skonštatovala Paulína Fialková.