Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Skvelý výkon Sagana. V 7. etape skončil tretí
Zdielať na

Skvelý výkon Sagana. V 7. etape skončil tretí

Zdroj: SITA

PARÍŽ / Rodák zo Žiliny Peter Sagan v 7. etape na slávnych pretekoch Tour de France skončil tretí. Týmto úspechom si tak udržal zelený dres.

 V piatok čakala na pelotón Tour de France najdlhšia etapa - 230 kilometrov, z Belfortu do Chalon-sur-Saone. Sagan bojoval o siedmy zelený dres, čím by sa zapísal do histórie ako prvý jazdec na Tour de France, ktorému sa to podarilo. To sa Saganovi nakoniec aj podarilo, zelený dres si udržal. Na čele súťaže o zelený dres má už 177 bodov. 

Nad Saganove sily v rýchlom závere boli iba víťazný Holanďan Dylan Groenewegen z tímu Jumbo-Visma a Austrálčan Caleb Ewan (Lotto Soudal). "Bol to tesný šprint, ale tak je to vždy, keď bojujem o víťazstvo s Calebom Ewanom. Trochu som sa zľakol, keď som ho videl prichádzať na moju úroveň, ale nakoniec to dobre dopadlo," uviedol Dylan Groenewegen v prvej televíznej reakcii. Pripísal si 46. víťazstvo v kariére a jedenáste v tomto roku. 

Trojnásobný majster sveta P. Sagan skompletizoval pódiové priečky na tohtoročnej Tour, po druhom a prvom mieste sa dočkal aj tretieho. Zároveň si opäť polepšil v boji o zelený dres. Na čele bodovacej súťaže momentálne má náskok 56 bodov pred Talianom Sonnym Colbrellim (Bahrain-Merida). Na čele celkového poradia zostal Talian Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) o 6 sekúnd pred Francúzom Julianom Alaphilippom (Deceuninck - Quick Step). Belgičan Dylan Teuns (Bahrain-Merida) na treťom mieste zaostáva o 32 sekúnd. Saganovi patrí 60. priečka s mankom 19:44 min.

Súvisiace články