Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Tour de France štartuje v Nemecku. Favorit na zelený dres je jasný
Zdielať na

Tour de France štartuje v Nemecku. Favorit na zelený dres je jasný

DÜSSELDORF / Fanúšikovia cyklistiky z celého sveta upriamujú pozornosť na nemecký Düsseldorf. Tam sa tento rok začína slávna Tour de France. Tieto preteky samozrejme budú zaujímať aj nás, máme tam totiž úžasného Petra Sagana.

Aby organizátori zatraktívnili najslávnejšie cyklistické preteky, každý rok začína Tour de France na netradičnom mieste, často mimo Francúzka. Tento rok získal túto výsadu nemecký Düsseldorf. Stavitelia doťahujú posledné detaily štartu a cieľa, obyvatelia vyzdobili mesto cyklistickou tematikou, slávnou Tour de France tu žije každý. Všetci Dusseldorfčania sa tešia na preteky.

No a Nemci budú určite húfne povzbudzovať práve nášho Petra Sagana, jeho zamestnávateľ tím Bora je totiž nemecký a teda domáci. Jazdci sú vždy pred začiatkom Tour de France nesmierne nervózni, predsa len, sú to najťažšie preteky na svete. Výnimkou nie je ani žilinský Tourminátor. "Ak bude nejaký výsledok, budem sa tešiť viac. Ak nie, bude to také, hm... Ale to sa nedá povedať teraz," hovorí Peter Sagan.

Peter Sagan je veľký favorit na zelený dres a tak ho príde nielen do Düsseldorfu, ale po celej trati Tour de France, určite povzbudiť veľké množstvo slovenských fanúšikov.

Súvisiace články