Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Peter Sagan vyhral 3. etapu na Tour de France
Zdielať na

Peter Sagan vyhral 3. etapu na Tour de France

LONGWY / Slovenský cyklista Peter Sagan triumfoval v pondelkovej 3. etape na 104. ročníku najslávnejších pretekov na svete Tour de France.

Dvojnásobný a úradujúci majster sveta z tímu Bora-Hansgrohe najlepšie zvládol klasikársky záver v Longwy po 212,5 km z Verviers. Dvadsaťsedemročný Žilinčan zvíťazil pred Michaelom Matthewsom (Sunweb) a Danielom Martinom (Quick-Step Floors), na "starej dáme" si pripísal ôsme etapové prvenstvo a 35. pódiové umiestnenie.

Cyklisti museli v pondelok v závere prekonať 1,6 km dlhé stúpanie Côte des Religieuses s priemerným sklonom 5,8 %. Celkovo sa etapa rozprestierala na území troch krajín, štartovalo sa v Belgicku, pelotón prešiel aj cez Luxembursko a finišovalo sa už na domácej pôde TdF vo Francúzsku.

"Ťažký finiš. Ale som veľmi rád, že som to mohol ukončiť tak, ako som to ukončil." uviedol Sagan.

Nikomu nedal šancu, napriek tomu, že mu tesne pred cieľom vpadla noha z pedálu. "Hneď som našiel pedál a mohol som ho nakopnúť. Som veľmi rád," dodal.

Na stupňoch víťazov nezaprel v sebe šoumena. Prišiel v motokrosových okuliaroch. "Aby to tu nebolo také nudné," dodal.

Peter Sagan poslal naozaj jasný odkaz domov, na Slovensko. "Riadne to zapite aj za mňa. Nech môžeme vyhrať ďalšiu etapu," dodal.

Súvisiace články

Najčítanejšie