Jasno
12°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Bejzbalista LA Angels Adenhart zomrel pri autonehode
Zdielať na

Bejzbalista LA Angels Adenhart zomrel pri autonehode

Zbytočne vyhasli tri ľudské životy

Nehodu zavinil vodič, ktorý svoj minivan viedol pod vplyvom alkoholu, keďže podľa predbežných výsledkov hladina alkoholu v jeho krvi bola výrazne nad povolenými 0,8 promile.

Podľa polície sedel Nick Adenhart s tromi priateľmi v aute, do ktorého na križovatke narazil minivan idúci na červenú. Vodič minivanu z miesta nehody ušiel, no po pol hodine policajti chytili 22-ročného Thomasa Galla, ktorý už mal zadržané vodičské oprávnenie za predchádzajúcu jazdu pod vplyvom alkoholu. Na mieste prišli o život 25-ročný Henry Nigel Pearson i 20-ročná vodička Courtney Frances Stewartová. Adenharta a 24-ročného Jona Wilhitea odviezli do nemocnice, kde bejzbalista zraneniam podľahol.

Dvadsaťdvaročný Adenhart iba niekoľko hodín pred incidentom vo Fullertone absolvoval tohtoročný premiérový duel v MLB, keď odstúpil z hry za stavu 4:0. Jeho stredajší výborný výkon v drese Angels proti Oaklandu Athletics, ktorý napokon Angels napriek vedeniu prehrali 4:6, sledoval z tribúny i jeho otec. Pre tragickú udalosť Angels odložili štvrtkový duel proti Oaklandu. "Je to tragédia, na ktorú nikdy nezabudneme," povedal tréner tímu Mike Scioscia.

Podľa policajného kapitána Kevina Hamiltona obvinia Galla v troch prípadoch smrti a zabitia automobilom, úteku bez poskytnutia pomoci a jazdy pod vplyvom alkoholu.