Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Saganovci v podstate žijú v múzeu. Trofeje, trofeje a trofeje
Zdielať na

Saganovci v podstate žijú v múzeu. Trofeje, trofeje a trofeje

Ak bude Peter Sagan pokračovať v zbieraní etapových víťazstiev ako v tomto roku, potom budú musieť Saganovci pristavať hangár na zbierku jeho dresov a trofejí. Už teraz ich je za kamión.

Na treťom najlepšie

Až tri poschodia zaberajú trofeje bratov Saganovcov. A ako tvrdí otec Ľubomír, to je ešte tá menšia časť. "Na tejto stene sú trofej aj Jurkove aj Peťove za určité obdobie, ktoré postupne získavali, dá sa povedať jedna osmina z celkovej tej zbierky," hovorí hrdý otec Ľubomír.

Trofeje sú rozvešané podľa dôležitosti, na najvyššom treťom poschodí je teda najcennejšia galéria. "Napríklad hodnotný dres z minulého roku 2011, keď Peťko vyhral celkový pretek okolo Poľska," hovorí otec.

Musí nájsť miesto

K tohtoročným skalpom v podobe dresov víťaza bodovacej súťaže z tour okolo Californie a Švajčiarska však Sagan najstarší priviezol poriadnu várku trofejí aj z najprestížnejšej Tour de France. "To je za prvých osem dní, zelený dres, každý deň ho obliekali, keď si ho udržal, tam má tri víťazné etapy, ktoré vyhral. Len budem musieť niekde nájsť miesto na to," dodal Ľubomír.

Francúzska tour má za sebou len prvú tretinu a ak Peter Sagan v mega úspechoch bude pokračovať, jeho otcovi zrejme neostane nič iné, ako pristaviť na dome ďalšie poschodia.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články