Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vlhová s veľkými ambíciami. Svetový pohár štartuje ako svetová desiatka
Zdielať na

Vlhová s veľkými ambíciami. Svetový pohár štartuje ako svetová desiatka

SÖLDEN / Už v sobotu vstúpi do novej sezóny Svetového pohára naša zjazdárka Petra Vlhová. Desiata žena celkového poradia minulého ročníka otvorí ten aktuálny obrovským slalomom v rakúskom Söldene. Na ten má 22-ročná Liptáčka príjemné spomienky.

Minulý rok u našich susedov obsadila skvelé ôsme miesto. Vtedy ešte ako outsiderka, dnes je ale v inej pozícii. "Budem mať číslo do prvej 15, minulý rok som mala 55, takže trošku som poskočila," hovorí Petra Vlhová. Na prahu tejto zimy sa oproti tým minulým Petrina situácia zmenila aj v inom. Kým predtým sa pozornosť fanúšikov sústreďovala na dvojicu Vlhová - Velez-Zuzulová, teraz sa bude iba na mladšiu z nich. Veronika je totiž zranená. "Mňa to veľmi mrzí, budem tam sama. Viem, že na mňa budú tlaky, ale ja to neriešim," hovorí Vlhová.

Tréner Vlhovej, Livio Magoni, chce, aby v obrom slalome zaujala miesto v najlepšej sedmičke sveta a aby bola v slalome medzi Top 5 v každých pretekoch. Samozrejme, na februárovej olympiáde v Pjongčangu budú prioritami obrovský slalom, slalom a možno aj alpská kombinácia.

Petra si spoluprácu s Talianom pochvaľuje. "Je s ním sranda, som s ním šťastná, dodáva mi sebavedomie, posúva ma stále ďalej a ďalej," ospevuje spoluprácu Vlhová.

Letná príprava bola dlhá, Petra do nej na rozdiel od minulosti zaradila aj tréning rýchlostných disciplín. Pred štartom nového ročníka sa cíti dobre. "Som silná. Som silnejšia, ako minulý rok, cítim to aj na lyžiach," hovorí s optimizmom Vlhová.

Súvisiace články