Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Čakám, že mi zavolá Mourinho, žartuje Bolt, ktorý čoskoro ukončí kariéru
Zdielať na

Čakám, že mi zavolá Mourinho, žartuje Bolt, ktorý čoskoro ukončí kariéru

LONDÝN / Génius, najlepší šprintér atletickej histórie. Zároveň obrovská osobnosť a šoumen. Reč je o Usainovi Boltovi, ktorý sa na majstrovstvách sveta v Londýne rozlúči so svojou famóznou kariérou. 30-ročný Jamajčan v utorok predstúpil pred médiá a opäť to bola zábava.

Má osem zlatých olympijských medailí a jedenásť titulov svetového šampióna. Napriek tomu nie je v Londýne považovaný za najväčšieho favorita stovky. Tú bežal v tejto sezóne iba trikrát a pred dvoma týždňami v Monaku dosiahol čas 9,95, čo je ďaleko za jeho svetovým rekordom, ktorý má hodnotu 9,58. Napriek tomu na otázku, či je stále najrýchlejší muž planéty, všetkým sebavedome odkázal: Bezpochyby!

"Viete, že keď sa niekde ukážem, tak to znamená, že si na sto percent verím," hovorí nadšene najrýchlejší muž planéty. 

Tieto jeho slová sto percentne potvrdzujú aj činy. Svoje jediné individuálne finále na veľkom podujatí prehral pred desiatimi rokmi. 30-ho augusta 2007 v japonskej Osake. Zdolal ho Američan Tyson Gay. Odvtedy sa mu súperi dívajú na chrbát a Bolt na tom nemieni v Londýne nič meniť.

"Z nejakého dôvodu som znova považovaný za outsidera. Čítam to, hovorí mi to môj tím. Takže som tu opäť, aby som dokázal, kto som," pokračuje Bolt v rozprávaní. 

Rozbehy na 100 metrov sú v Londýne na programe v piatok, semifinále v sobotu päť minút po ôsmej večer a finále až hodinu aj štvrť pred polnocou. Nikto nepochybuje o tom, že v ňom Bolt nebude chýbať.

"Po dvoch kolách pred finále, ktoré mi vždy pomôžu, to bude o tom udržať si nervy. V tejto situácii som bol mnohokrát. Verím, že som pripravený," hovorí jamajský šprintér. 

V Londýne sa Usain predstaví ešte aj v jamajskej štafete na 4x100 metrov. Bude sobota 12-ho augusta a z Bolta bude možno už 13-násobný majster sveta. Veľká kariéra sa skončí, no Jamajčan, ktorý miluje futbalový Manchester United, bude čakať na jeden telefonát.

"Do posledného dňa prestupového obdobia budem čakať, že mi José Mourinho zavolá. Uvidíme, kam ma život zavedie. Možno budem hrať v akčných filmoch," žartuje Bolt. 

Postavu na to rozhodne má, no viac by sa asi hodil do komédií.

Súvisiace články