Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Najdrahší futbalový prestup v histórii. Neymar sa už rozlúčil s hráčmi Barcelony
Zdielať na

Najdrahší futbalový prestup v histórii. Neymar sa už rozlúčil s hráčmi Barcelony

BARCELONA / Brazílsky futbalista Neymar dostal v stredu dopoludnia povolenie od Barcelony, že sa nemusí zúčastniť tréningu, keďže vedie rokovania o svojom prestupe do francúzskeho PSG.

Podľa renomovaného portálu Skysports.comprišiel Brazílčan na tréning len na zhruba 40 minút, aby sa rozlúčil so svojimi spoluhráčmi a krátko nato dostal povolenie aj od trénera Ernesta Valverdeho opustiť tréningové centrum. 

Oficiálne stanovisko vydal už aj katalánsky veľkoklub, v ktorom je uvedené, že hráč zastúpený svojim otcom a agentom požiadal klub o povolenie odísť. Klub Neymarovej žiadosti vyhovel. Výkupná klauzula brazílskeho špílmachra je nastavená na sumu 222 miliónov eur. 

Keďže oficiálne zatiaľ žiadny klub túto klauzulu neaktivoval, hráč zatiaľ zostáva zmluvne viazaný Barcelonou, no dostal povolenie nezúčastňovať sa tréningového procesu. 

​Prestupová sága okolo Brazílčana sa ťahá už niekoľko týždňov. Podľa viacerých zahraničných zdrojov je celý prestup hráča do PSG už dávno "upečený". Čakalo sa len na dátum 31.7.2017, keďže až po tomto dátume je aktívny aj vernostný bonus v hodnote viac ako 20 miliónov eur, ktorý by mali teraz katalánci vyplatiť Neymarovmu otcovi.

Súvisiace články