Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Highlight: Ružomberská sedemnástka podľahla Manchestru United
Zdielať na

Highlight: Ružomberská sedemnástka podľahla Manchestru United

RUŽOMBEROK / Ružomberskí futbalisti do 17 rokov prehrali v pondelkovom prípravnom dueli na vlastnom štadióne s rovesníkmi z anglického klubu Manchester United 0:3. Na zápas sa prišlo pozrieť 4277 divákov. Slávny tím z Britských ostrovov sa 30. októbra predstaví v Poprade aj proti pražskej Sparte.

Takmer vypredané hľadisko videlo prvú veľkú šancu v 6. minúte, kedy Croskeryho strelu zblízka zastavila žrď ružomberskej brány. Pred domácou svätyňou horelo aj v 18. minúte a Koleda musel vyraziť prudkú strelu na roh. O minútu neskôr sa hostia ujali vedenia, keď Thompson presne namieril spoza pokutového územia - 0:1. Potom sa smerom dopredu osmelili aj Ružomberčania. V 21. minúte už pomaly dvíhali diváci ruky nad hlavu, keď domáci futbalisti zahrávali roh a Lipčák hlavičkoval tesne vedľa brány. O desať minút neskôr sa rysovala ďalšia šanca Ruže, lenže Chromek strácal pol kroka na dlhý center zo stredu ihriska a tak nakoniec nešiel sám na bránu. Ďalšie napínavé momenty prišli v samom závere polčasu, keď najskôr Rashford pohotovo vystrelil tesne nad a Croskeryho strelu zneškodnil Koleda. Následne prišla odpoveď z domácej strany, no Dubec hlavičkoval tesne nad bránu.

V 55. minúte vyskúšal pozornosť hosťujúceho gólmana Polák, ale Dorrington si napokon poradil s jeho strelou. V 67. minúte sa ocitol Rashford sám pred Koledom a domáci gólman predviedol výborný zákrok. O štyri minúty neskôr už z identickej pozície skóroval Dearnley - 0:2. V 78. minúte pridal ten istý hráč aj svoj druhý gól a skóre stretnutia už bolo 0:3. Záver zápasu priniesol snahu Dearnleya o hetrik, lenže tešiť sa z neho mu najskôr nedovolila žrď, neskôr ukážkový zákrok Koledu a na záver síce domáceho brankára prekonal tretíkrát, ale jeho presnému zásahu predchádzal ofsajd. Na výsledku sa tak už nič nezmenilo.

MFK Ružomberok U17 - Manchester United FC U17 0:3 (0:1)

Góly: 71. a 78. Dearnley, 19. Thompson
Žlté karty: 70. Polák - 87. Dearnley, Rozhodovali: Straka - Tomčík, Bobko, Diváci: 4 277

MFK Ružomberok: Koleda - Polák, Jaroš (75. Janík), Hvolka (80. Tholt), Hajduk (46. Kubás), Gerát (75. Letrik), Zsigmund (65. Hojo), Dubec (60. Lukačik), Bugan, Lipčák, Chromek
Manchester United: Dorrington - Scott, Reid, Williams, Tuanzebe, Thompson, Riley, Redmond, Croskery, Gribbin, Rashford 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER!

Súvisiace články