Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dron s albánskou vlajkou v Srbsku vyprovokoval peklo na štadióne
Zdielať na

Dron s albánskou vlajkou v Srbsku vyprovokoval peklo na štadióne

BELEHRAD / Duel I-skupiny medzi Srbskom a Albánskom prerušil anglický rozhodca Martin Atkinson v 42. minúte po incidente medzi hráčmi oboch tímov.

Dôvodom incidentu bola nacionalistická vlajka "Veľkého Albánska" s menami revolučných vodcov, ktorá lietala nad štadiónom zavesená na diaľkovo ovládanej kvadrokoptére. Srbi vlajku, ktorá sa vznášala najskôr nad tribúnami a potom aj nad zeleným trávnikom, považovali za provokáciu. Srbskému hráčovi Stefanovi Mitrovičovi sa ju podarilo strhnúť a snažil sa ju vyniesť mimo hraciu plochu. To sa nepáčilo hosťujúcim futbalistom a na ihrisku sa strhla šarvátka o vlajku. Aktívni boli najmä Albánci Alndi Lila a Taulant Xhaka. Na trávnik vbehli zo striedačiek aj ďalší hráči a členovia realizačných tímov a následne aj asi dvadsiatka rozzúrených domácich fanúšikov, ktorí napadli Albáncov. Hráč pražskej Slavie Bekim Balaj, v ktorého rukách napokon skončila vlajka, dostal po hlave stoličkou z plastu.

Na ihrisku museli zasahovať policajti. Hráči zatiaľ čakali v útrobách štadióna na upokojenie situácie. Z tribún však začali lietať svetlice a po polhodinovom čakaní arbiter Martin Atkinson za stavu 0:0 zápas napokon predčasne ukončil.

Peklo na štadióne, prečítajte si viac tu: Srbi chceli po bitke o vlajku pokračovať. Albánci odmietli!

Súvisiace články