Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Stoch (23) dal najkrajší gól v roku 2012!
Zdielať na

Stoch (23) dal najkrajší gól v roku 2012!

Slovenský reprezentant pôsobiaci v tureckom klube Fenerbahce Istanbul Miroslav Stoch sa stal držiteľom Ceny Ferenca Puskása FIFA za najkrajší gól v roku 2012.

Stoch: Prekvapenie a pocta

Experti Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) najskôr vybrali Stochov presný zásah medzi desať najkrajších v roku a potom mu fanúšikovia vo verejnom hlasovaní zabezpečili miesto vo finálovej trojke, v ktorej mu robili spoločnosť Kolumbijčan Radamel Falcao a Brazílčan Neymar.

"Chcel by som sa poďakovať každému, kto za mňa hlasoval. Je to pre mňa veľké prekvapenie a zároveň pocta. Poďakoval by som sa aj mojim najbližším," uviedol bezprostredne po prebratí ceny na galavečere vo švajčiarskom Zürichu odchovanec nitrianskej futbalovej školy Stoch, ktorému odovzdal cenu legendárny bývalý kolumbijský futbalista Carlos Valderama.

3. marec 2012 ide do histórie

Falcao sa o ocenenie uchádzal "nožničkovým" zásahom do siete tímu América de Cali v zápase, ktorý sa hral 19. mája. Hviezda Santosu Neymar upútala expertov marcovým presným zásahom do siete Internacionalu, keď prebehla s loptou vyše polovicu ihriska, pritom obišla niekoľko hráčov súpera a šikovne zakončila svoje sólo.

Stochov gól padol v súboji najvyššej tureckej súťaže medzi Fenerbahce Istanbul a Genclerbirligi. Slovákov spoluhráč Alex rozohral 3. marca 2012 rohový kop, loptu odcentroval oblúčikom pred šestnástku, kde ju 23-ročný rodák z Nitry volejom poslal do siete.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita - Stoch Fenerbahce

Súvisiace články