Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Oslava bronzu Martikána (33)? Deväťchodová večera
Zdielať na

Oslava bronzu Martikána (33)? Deväťchodová večera

Michal Martikán po zisku bronzovej olympijskej medaily zažíval neskutočné pocity. Oslavoval aj s prezidentom! Pri deväťchodovej večeri. Dezertom bola sladká pochúťka v tvare labute.

Fanúšikovia ho skoro rozpučili

"Dobre, je to príjemné určite, chcel som zlato, nevyšlo to ako som si prial, ale je to super," tvrdí Martikán. "Nečakal som, že dosiahne na 5 medailí, má ten šport veľmi rád," povedal otec bronzového medailistu Jozef Martikán.

Tortu, ktorá špeciálne na túto príležitosť upiekol kuchár Milan Duráni mala tvar prevráteného kanoe. Slávnostného prípitku sa vodák nedotkol, zato fanúšikovia ho skoro rozpučili.

Športovec histórie

Večeru si však užil aj spolu s prezidentom. Teraz pozor, mala deväť chodov. "Údená krkovička, tekvicová polievka, lokše s bryndzou, holúbky, jablkový sorbet, bravčová panenka a dezert boli labute, pretože to je vodný živočích," hovorí Duráni.

No a potom sa už len oslavovalo. Záverečná pieseň patrila jedinému mužovi. Aj keby od zajtra ležel len na gauči s nohami na stole, bude si ho Slovensko pamätať ako jedného z nejlepších športovcov histórie. "Ten šport mám rád, nie je dôvod, prečo končiť," dodal Martikán.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články