Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Prvá oslava druhého bronzu. Takto to vyzeralo...
Zdielať na

Prvá oslava druhého bronzu. Takto to vyzeralo...

Slovenský dom v centre Londýna v budove Institute of Directors zažil v utorok ďalšiu medailovú radosť. Medzi desiatky hostí zavítal bronzový medailista zo singlkanoe vo vodnom slalome Michal Martikán.

Tridsaťtriročný rodák z Liptovského Mikuláša sa stal v utorok druhým slovenským medailistom z Hier XXX. olympiády. Ako prvý muž v histórii získal v individuálnej disciplíne na OH päť medailí v rade.

"Michal to urobil asi naschvál, lebo ešte nemal bronzovú medailu. Pre nás je to však zlatá radosť. Medaily oslavujeme každý druhý deň a bolo by skvelé, ak by sme takto pokračovali do konca olympijských hier," povedal prezident SR Ivan Gašparovič.

Martikán už tradične prijímal všetky blahoželania s veľkou skromnosťou. Mohutným potleskom ho v Slovenskom dome privítali desiatky hostí. Od začiatku súťažného programu bol Slovenský dom v utorok najzaplnenejší. "Moje prvé dojmy boli po jazde mokré. Mrzí ma, že som vás nepotešil a nedoniesol vám zlato," povedal Michal Martikán a všetci hostia mu odpovedali zborovo: "Nevadí." Následne štvornásobný najlepší slovenský športovec roka poďakoval všetkým za ich veľkú podporu.

Výsledky kategórie C1 muži

C1 - muži - finále: 1. Tony Estanguet (Fr.) 97,06 (0), 2. Sideris Tasiadis (Nem.) 98,09 (0), 3. Michal Martikán (SR) 98,31 (0), 4. Ander Elosegi (Šp.) 102,61 (0), 5. Stanislav Ježek (ČR) 105,73 (2), 6. Kynan Maley (Aus.) 107,08 (0), 7. Takuja Haneda (Jap.) 110,62 (2), 8. Benjamin Savšek (Slovin.) 219,95 (108)

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA/AP

Súvisiace články