Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Štvrté miesto je skvelé, ale Vlhová je smutná
Zdielať na

Štvrté miesto je skvelé, ale Vlhová je smutná

Zdroj: SITA

ST. MORITZ / Z dvojice slovenských reprezentantiek bola v sobotňajšom slalome na majstrovstvách sveta v St. Moritzi bližšie k medaile Petra Vlhová.

O štrnásť stotín sekundy jej napokon vyfúkla bronz skúsená Švédka Frida Hansdotterová. V mixzóne sa 21-ročná Liptáčka nechcela vyhovárať na nič iné ako svoj slabší záver druhého kola. "Bolo to tesné, preto som sklamaná a smutná. Záver druhého kola som však mala katastrofálny. Ak budem robiť chyby, aké som dnes robila, medailu nezískam," vravela sebakriticky Vlhová. Vzápätí pridala aj z hľadiska svojho výsledku dôležitý pocit, že jej pri slnečnom počasí na svahu Corviglia nesadla snehová podložka. "Trápila som sa s ňou. V oboch kolách som sa nemohla chytiť tak, ako predtým v tréningu. Myslím si však, že práve štvrté miesto ma môže posúvať dopredu."

Zverenkyňa talianskeho trénera Livia Magoniho zástupcov médií ubezpečila, že v budúcnosti urobí maximum, aby okrem tímovej získala aj individuálnu medailu na majstrovstvách sveta. "Štvrté miesto je v globále skvelé, ale zároveň to najhoršie pre športovca. Urobím všetko preto, aby som raz stála aj na 'bedni'. Teraz som vyčerpaná fyzicky aj psychicky a potrebujem si oddýchnuť," uviedla Vlhová.

Keď dôkladne zhodnotila svoj výkon, krátko sa vyjadrila aj k nezdaru krajanky Veroniky Velez-Zuzulovej. Skúsená slalomová rutinérka veľmi túžila po medaile na svojich posledných majstrovstvách sveta, ale nedokončené druhé kolo po jazdeckej chybe jej nedovolilo vyšperkovať bohatú a úspešnú kariéru. "Veľmi som to Veronike dnes priala. Škoda, že nezišla do cieľa. Taký je šport."

Súvisiace články