Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zlato v obrovskom slalome pre Worleyovú, Vlhová ôsma
Zdielať na

Zlato v obrovskom slalome pre Worleyovú, Vlhová ôsma

ST. MORITZ / Slovenská reprezentantka Petra Vlhová obsadila 8. miesto vo štvrtkovom obrovskom slalome žien na majstrovstvách sveta v zjazdovom lyžovaní vo švajčiarskom St. Moritzi.

Dvadsaťjedenročná Liptáčka bola po prvom kole trinásta, v druhom sa zásluhou desiateho najlepšieho času posunulu do elitnej desiatky. "Som veľmi spokojná, podala som dobrý výkon v oboch jazdách. Viem, kde mám rezervy, viem, že to môže byť ešte lepšie. Čo si však viac môžem priať ako byť v top desiatke na majstrovstvách sveta v obrovskom slalome? To by asi nikto nepovedal pred pretekmi," uviedla Petra Vlhová pre slovenské médiá v cieli 2. kola. Svoje dve vystúpenia na zjazdovke Corviglia zhodnotila takto: "Lepšia bola druhá jazda. V prvej jazde som strminu nešla tak ako viem, a v cieli to potom stačilo na jedenáste, respektíve trináste miesto. Do druhého kola som išla naplno, nemala som čo stratiť, bolo to buď-alebo a vyšlo to na veľmi dobrý výsledok. Na najlepšiu trojku ešte nemám, ale postupne sa približujem."

Majsterkou sveta sa stala Francúzka Tessa Worleyová, striebro získala Američanka Mikaela Shiffrinová a bronz Talianka Sofia Goggiová. Obhajkyňa zlata spred dvoch rokov Rakúšanka Anna Viethová (vtedy Fenningerová) skončila vo štvrtok až na 22. pozícii. Preteky ešte pokračujú pretekárkami, ktoré boli mimo elitnej tridsiatky po prvom kole. Do diania ešte zasiahne mladá Slovenka Tereza Jančová.

Majstrovstvá sveta v alpskom lyžovaní - St. Moritz (Švaj.):

Ženy - obrovský slalom - 2. kolo /po odjazdení elitnej tridsiatky z 1.kola/: 1. Tessa Worleyová (Fr.) 2:05,55 min, 2. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,34 s, 3. Sofia Goggiová (Tal.) +0,74, 4. Federica Brignoneová (Tal.) +0,92, 5. Stephanie Brunnerová (Rak.) +1,30, 6. Manuela Moelggová (Tal.) +1,33, 7. Ana Drevová (Slovin.) +1,81, 8. Petra Vlhová (SR) +1,95, 9. Sara Hectorová (Švéd.) +1,96, 10. Nina Lösethová (Nór.) +1,97

Súvisiace články